Kocaeli

Başbakan Yardımcısı Işık:

17:22 09 Aralık 2017
Başbakan Yardımcısı Işık:

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Eğer hak ve adalet merkezli bir dünya düzeni olsaydı, inanın bugün yaşadıklarımızın pek çoğu yaşanmazdı. Hak ve adalet merkezli bir dünyanın kuruluşu da ancak ve ancak hak ve adalet merkezli bir medeniyetin güçlenmesiyle olur. İşte bizim medeniyetimiz bu medeniyettir. Onun için Türkiye'nin güçlenmesi lazım. Türkiye'nin çok daha güçlü olması lazım." dedi.

Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit ilçesinde yapılacak Mehmet Ali Paşa Otopark ve Pazar Yeri Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada, pazarcılığın dünyanın en zor bir mesleklerinden biri olduğunu anlattı.

Pazarcı esnafının soğuk sıcak demeden çalıştığını, bu noktada da İzmit'te modern bir pazar yeri yapılması için gayret gösterdiklerini kaydeden Işık, Büyükşehir Belediyesince bu güzel alanın pazar alanı için tahsis edildiğini ve buraya 20 milyon liranın üzerinde yatırım yapılacağını dile getirerek, inşaatın mayıs ayında bitirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Yatırımların Türkiye'de istikrarın getirdiği gücün bir göstergesi olduğunu anlatan Işık, "Birileri Türkiye'yle ilgili spekülasyon yapmaya devam etsin. Akşam, sabah felaket tellallığı yapmaya devam edenler varsın devam etsinler ama Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecek. Şu anda dünya maalesef hak merkezli, hakkın ve adaletin hakim olduğu bir dünya değil. Şu anda dünya gücün hakim olduğu, çıkarın her şeyin önünde olduğu bir dünya." şeklinde konuştu.

- "Türkiye'nin çok daha güçlü olması lazım"

Bazen bir veya birkaç ülkenin çıkarından dolayı binlerce, on binlerce, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Eğer hak ve adalet merkezli bir dünya olsaydı, Suriye'de bugün neredeyse sayıları bir milyona yaklaşan insan kayıplarını yaşar mıydık? Bugün özellikle son gelişme olan Kudüs'ü pervasızca bütün dünyanın ortak tepkisine rağmen Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden karar alınmış olabilir miydi? Bütün dünya itiraz ediyor hatta ABD içerisinden bile birtakım sağduyulu sesler 'Ey Trump, bu yaptığın yanlıştır' diyor, 'Kudüs'ün statüsüyle oynarsan bu çok büyük sıkıntıları, büyük belaları başımıza getirir ve dünya bu noktada çok ciddi sıkıntılar yaşar' diyor ama maalesef iç politikadaki sıkışmışlığın sebebi olarak da Kudüs'le ilgili bir problem maalesef başlıyor. Eğer hak ve adalet merkezli bir dünya düzeni olsaydı, inanın bugün yaşadıklarımızın pek çoğu yaşanmazdı. Hak ve adalet merkezli bir dünyanın kuruluşu da ancak ve ancak hak ve adalet merkezli bir medeniyetin güçlenmesiyle olur. İşte bizim medeniyetimiz bu medeniyettir. Onun için Türkiye'nin güçlenmesi lazım. Türkiye'nin çok daha güçlü olması lazım. Türkiye'nin bugün 'Dünya beşten büyüktür, haklının güçlü olduğu bir dünyanın hakim olması lazım, güçlünün haklı olduğu bir dünyanın değil, haklının güçlü olduğu bir dünyanın kurulması lazımdır' tezi için Türkiye'nin güçlenmeye, büyümeye devam etmesi lazım."

Işık, darbe girişimi ve her türlü engellemeye rağmen ekonomide olumlu gelişmeler yaşandığını belirterek, "2017'nin ilk iki çeyreğinde büyümemiz yüzde 5,1 oldu. Üçüncü çeyrekte dünyada en hızlı büyüyen ekonomi olma durumumuz var. Salı günü açıklanacak 3. çeyrek büyüme rakamları. İnanıyoruz ki çift haneli bir büyümeyi yakalayacağız. Yılın tamamında da yüzde 6 civarında büyümeyi de yakalayacağız. Bunu her şeye rağmen yakalıyoruz."

CHP'nin milletvekillerinin sonunda doğru muhalefet yapmayı öğrendiğini aktaran Işık, seçimlerden önceki vaatlerin onlar tarafından da takip edildiğini bildirdi.

- "Yapılan bu yatırımlar Türkiye'deki gelişimin yansıması"

AK Parti̇ Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Kocaeli'nin huzurlu, mutlu ve umutlu bir kent olduğunu belirterek, Kocaeli'deki insanların yüzde 78'inin gelecekten umutlu olduğunu anketlerin gösterdiğini söyledi.

Kendilerine duyulan güvenin bundan sonraki hizmet ve yatırımlara vesile olacağını ifade eden Çalık, Kocaeli'de yapılan yatırımların Türkiye için çok önemli olduğunu kaydetti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise yeni dönemde artık modern pazar yerleri yapıldığını dile getirerek, kapalı pazar yerlerinin her koşulda güzel alışveriş yapılmasına olanak sağladığını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da sokak aralarındaki eski pazar yerlerinin artık geride kaldığını anlatarak, her ilçeye ihtiyaca göre kapalı pazar yeri yaptıklarını aktardı.

Yapılan bu yatırımların Türkiye'deki gelişimin bir yansıması olduğunu belirten Karaosmanoğlu, birlik ve beraberlik olduğunda her hizmetin yapılabildiğini söyledi.

Karaosmanoğlu, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim tarafından kendilerine hediye edilen devenin Kartepe Uzuntarla bölgesindeki Doğal Yaşam Parkı'na verileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Işık, Çalık, Aksoy, Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, otopark ve pazar yerinin temelini attı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.