Kocaeli

Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

17:38 24 Ocak 2018
Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25'inci yılında Kocaeli'de anıldı.

CHP Karamürsel İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen anma programında konuşan İlçe Başkanı Ali Kara, Mumcu'nun 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikasta kurban gittiğini anımsattı.

Kara, geçen 25 yıla rağmen suikastin faillerinin yakalanamamasının üzüntü verici olduğunu dile getirerek, tüm şehitleri rahmetle andıklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından, Mumcu'nun gazetede yazdığı köşe yazıları okundu.

Mumcu'nun çiçeklerle süslü fotoğrafının önünde mumlar yakıldı.

- Gölcük'te anma töreni

Atatürkçü Düşünce Derneği Gölcük Şube Başkanlığınca, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu ölümünün 25'inci yılında anıldı.

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde düzenlenen etkinlikte konuşan Şube Başkanı İsmet Bucak ''Gazeteci yazar Uğur Mumcu 25 yıl önce karanlık güçler tarafından katledildi. Yaşanan bu olayları unutmayarak her yıl etkinliklerde dile getireceğiz.'' diye konuştu.

Mumcu'nun yeğeni Evren Mumcu da amcasını çok sevdiğini vurgulayarak, Mumcu'nun kendisine hem baba hem amca hem de arkadaş olduğunu dile getirdi.

Mumcu, ''Evet 25 yıl önce hain bir suikast sonucu katledildi. Halen failleri bulunmadı. Faili meçhul cinayetler hep ocak aylarına denk gelmiştir. Bu gün aydın insanların bilimi ve dürüstlüğü ile anılıyorlar.'' dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.