Kocaeli

Kocaeli AFAD aynı gecede 3 kurtarma operasyonu yaptı

12:19 12 Şubat 2018
Kocaeli AFAD aynı gecede 3 kurtarma operasyonu yaptı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kocaeli İl Müdürlüğü ekiplerinin gece yaptıkları 3 ayrı operasyonda, kamp alanı ve dağlık alanda mahsur kalan 10 kişiyi kurtardıkları bildirildi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ekiplerinin gece 01.00 sıralarında aldıkları ''Kartepe Kuzuyayla'da çadır kuran 2 kişinin vahşi hayvanlarca çadırlarının sarıldığı ve kurtarılma talebinde bulunduğu'' ihbarıyla harekete geçtiği belirtildi.

Açıklamada, bölgeye intikal eden ekiplerin, jandarmanın uyarısına rağmen Kuzuyayla kamp alanından uzakta çadır kuran 2 kişiye ulaşarak kurtardığı kaydedildi. Gerçekleştirilen diğer operasyonlara ilişkin şu bilgiler verildi:

''Aynı saatlerde Pamukova tarafından İzmit'e ulaşmaya çalışan 5 vatandaştan 6 saattir haber alınamadığı ihbarıyla harekete geçen AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Yuvacık Aytepe bölgesinde mahsur kaldığı öğrenilen bu kişilere ulaşmadan aynı bölgede 3 kişilik bir grubun da araçlarının çamura saplandığı ihbarı alındı. Bu 3 kişinin ise kurtarma ihbarına konu edilen 5 kişinin yakınları oldukları ve onları kurtarmak üzere yola çıktıkları ve onların da mahsur kaldıkları öğrenildi.

Kocaeli AFAD ekibi önce 3 kişilik gurubu kurtardı. 5 kişinin mahsur kaldığı bölgeye ulaşma zorluğuyla sabah 05.00 civarında merkezden amfibik araç talebinde bulunuldu. Araç olay yerine yaklaşmışken jandarma, vatandaşların kendi imkanları ile kurtuldukları bilgisini iletti.''

Zorlu hava koşullarında off-road yapmak üzere kırsal bölgelere akın eden vatandaşların kurtarmayı yanlış anladıkları bildirilen açıklamada, çekicileri olmadığı, araçların çekilmesi gibi bir hizmet vermedikleri ve macera arayanların bunu dikkate almaları gerektiği ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.