Kocaeli

Kocaeli'de STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

17:14 16 Şubat 2018
Kocaeli'de STK'lardan Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kocaeli'de Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Cuma namazı sonrasında Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelen platform üyeleri, Türk Kızılayı tarafından gerçekleştirilen "Can Verene Kan Ver" kampanyası kapsamında kan bağışında bulundu.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Şahin Yaşlık, bu Mehmetçiklere sahip milleti kimsenin düşüremeyeceğini söyledi.

Vatanın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı'nın gerçekleştirildiğini ifade eden Yaşlık, "Onlar ölümü öldürdüler ve ölümsüzlük otağını mesken tuttular. Daha binlercesi ölümü öldürmek, sevgiliye kavuşmak için düşmana kan kusturmaya yeminlidir. Ölümü bir bitiş değil, müjdenin en güzeline ulaşmak olarak gören bir dinin ve milletin mensuplarıyız. Bize özgürlükten başka yol yoktur. Bize ümmetin selametinden başka yol yoktur. Bize kardeşlerimizin gülen yüzünden başka cemal yoktur." ifadesini kullandı.

Yaşlık, Zeytin Dalı Harekatı'nı eleştirenlere de tepki göstererek, "Türkiye'nin terörle mücadeledeki ısrarını, terör örgütlerine yönelik öldürücü hamlesini, 'savaş' olarak göstermeye kalkışanlar var." şeklinde konuştu.

Terör örgütlerinin taşeron olarak kullanıldığını dile getiren Yaşlık, Afrin'de yürütülen harekata karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için dil dökenlerin kirli bir ittifak içinde olduğunu bildirdi.

Yaşlık, terör baronlarına ve onların uşaklarına lanet okuyarak, şöyle konuştu:

"Lanet olsun terör sözcülerine, lanet olsun içimizde olup ipi dışarıda olan satılmışlara, kendi bekası için kardeşi katletmekten, milleti zelil etmekten çekinmeyen mülayim görünümlü hainlere. Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor. Tam da bu yüzden Türkiye'nin Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan askerlerimize de 'Allah yardımcınız olsun' diyoruz. Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz."

Şehitler için duaların edilmesinin ardından katılımcılar Türk Kızılayı'nca gerçekleştirilen "Can Verene Kan Ver" kampanyasına destek için kan bağışı yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.