Kocaeli

Kocaeli'de ortaokul öğrencilerine bisiklet dağıtıldı

12:55 15 Mart 2018
Kocaeli'de ortaokul öğrencilerine bisiklet dağıtıldı

İzmit Belediyesi'nin "Haydi Bisikletle Okula" projesi kapsamında kentteki ortaokul öğrencilerine 280 bisiklet dağıtıldı.

Proje kapsamında Atatürk, Kazım Karabekir ve 28 Haziran orta okullarında eğitim gören 280 beşinci sınıf öğrencisine bisikletlerinin teslimi için tören düzenlendi.

Atatürk Ortaokulu'nun bahçesinde gerçekleştirilen törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit halkına bisiklet kullanma alışkanlığı kazandırmak için 8 yıl önce "İzmit'i seviyorum, bisiklete biniyorum" sloganıyla çıktıkları yolda bugün çok önemli mesafeler katettiklerini söyledi.

Bisiklet konusunda yaptıkları çalışma ve projelerle Türkiye'de örnek bir belediye haline geldiklerini dile getiren Doğan, "Çocuklarımızın bisiklete olan ilgi ve sevgilerini artırarak bilinçli bisiklet kullanıcıları olmaları için Bisiklet Trafik Eğitim Merkezimizi hizmete açtık. Merkezden binlerce çocuk faydalandı." diye konuştu.

Doğan, çocukların en iyi koşullarda eğitim görmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye örnek olan projemiz kapsamında 8 yıl içerisinde 70 binden fazla bisiklet dağıttık. Bu sene de 12 bin 500 bisikleti çocuklarımıza teslim etmeyi hedefliyoruz. Bizim zamanımızda bu bisikletleri hayalimizde bile göremezdik. Bugün Allah'a çok şükür Avrupa'daki okulları kıskandıracak donanımda okullara sahibiz. Bu iş kolay olmadı, büyük gayret, büyük özveriyle oldu."

Dağıttıkları bisikletlerin çok kaliteli olduğuna dikkati çeken Doğan, öğrencilere kask takmadan bisiklet kullanmamaları uyarısında bulundu.

Konuşmaların ardından, öğrencilere bisikletleri dağıtıldı. Teslim töreninde bazı öğrenciler, ilk defa bisiklet sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

- "Bu ilk bisikletim"

Bisiklet alan öğrencilerden Hiranur Margit, kendisine verilen bisikleti çok beğendiğini aktararak, "Bisiklet verilmesi benim için çok iyi oldu. Bisikletim vardı ama zinciri kopmuştu. Okula yürüyerek gidip geliyorum. Belki bisikletle de gelirim artık." dedi.

Öğrencilerden Yaren Kirli de İzmit Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Daha önce bisikletim yoktu, bu ilk bisikletim. Çok mutluyum. Ağabeyimle birlikte belediyenin bisiklet eğitim parkına gideceğim." ifadelerini kullandı.

Törene, Başkan Doğan'ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.