Kocaeli

Körfez'de yeni müftülük hizmet binası açıldı

18:43 30 Mart 2018
Körfez'de yeni müftülük hizmet binası açıldı

Körfez İlçe Müftülüğü yeni hizmet binası açıldı.

Körfez Belediyesinin katkılarıyla Yeniyalı Mahalesi Hürriyet Bulvarı'nda yaptırılan 4 katlı müftülük binasının açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, hizmet binasının yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bizim halkımız çok hayırseverdir. İşin doğrusunu öğrenmek için müftülerimizi ziyaret edin, dinimizi iyi öğrenin. Boşluk kalmasın ki 15 Temmuz gibi hadiseler bir daha meydana gelmesin." dedi.

Vali Hüseyin Aksoy da din hizmet veren ve halkın ihtiyaçlarını karşılayan böylesine önemi bir kurumun yapılmasına katkı verenlere Körfez Belediyesi, kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da ilçemiz müftülüğünün yeni hizmet binası yapılmasında yer talebinde bulunduğunu ve kendilerinin de bu hayırlı hizmete destek verdiklerini belirterek, "Gençlerinizi iyi yetiştirmeliyiz. Kur'anı Kerim'i iyi ve yerinden öğretmeliyiz. Hakkın dinini öğrenen ve Kur'an okuyan bülbüllerimiz var olsun." diye konuştu.

İl Müftüsü Yusuf Doğan, "Cuma gününde böyle güzel bir mekanı Allah bize nasip etti. Ne kadar güzel. Ben ilk görevimi Muş'ta yaptım. O gün bana bir oda vermediler, çünkü yer yoktu. Şefin yanına bir masa koydular. Şimdi nereden nereye geldik. İmkanlarımız arttı. Allah sizden razı olsun." dedi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından, yeni hizmet binasının açılışı protokol üyeleri tarafından topluca yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.