Kocaeli

Başbakan Yardımcısı Işık, gençlerle yürüdü

12:43 31 Mart 2018
Başbakan Yardımcısı Işık, gençlerle yürüdü

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli'nin İzmit ilçesi sahilinde gençlerle yürüdü.

Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) tarafından düzenlenen programa katılan Başbakan Yardımcısı Işık, İzmit sahilinde gençlerle yürüyüş yaptı.

Işık, yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüşün ardından Seka Park'taki bir restoranda yürüyüşe katılan gençlerle kahvaltı yaptı. Burada konuşan Işık, Allah'ın insanlara yüklediği en önemli sorumluluklardan birinin sağlığını koruması olduğunu belirterek, bunun en önemli yollarından birinin de spor yapmak olduğunu söyledi.

Şehirleşmenin artmasıyla insanların günlük hayatta fiziksel olarak daha az hareket etmeye başladığını dile getiren Işık, şu anki şehir hayatının spor yapmayı mecbur kıldığını, sporun bir kültür olarak yerleşmesi gerektiğini kaydetti.

Işık, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bünyesinde Öncü Gençlik ve Spor Kulübü'nün kurulmasının çok önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Bütün imam hatip öğrencilerini mutlaka bir spor dalında aktif olmaya çağırıyoruz. Hatta Türkiye'de her bir öğrencimizi bir sporu profesyonel olarak yapma noktasına getirebilsek, her bir öğrencimiz bir yabancı dili çok iyi konuşabilecek seviyeye gelse, keşke her bir öğrencimiz bir musiki aletini iyi çalabilecek bir noktaya gelse istiyoruz. Onun için Öncü'nün spor noktasındaki gayretlerini takdirle karşılıyorum." diye konuştu.

ÖNDER'in yaptığı çalışmaları gerçekten çok önemsediğine dikkati çeken Işık, şöyle devam etti:

"Bütün öğrenciler bizimdir. Her bir kardeşimizin iyi yetişmesi her birimizin sorumluluğu altındadır ama sivil toplum örgütlerinin özellikle kendi içlerinden çıktığı bir camiaya hizmet etmesi de ülkenin gücüne güç katıyor. ÖNDER de bu noktada imam hatip liseleriyle ilgili çalışmalarıyla Türkiye'nin gücüne güç katıyor. İmam hatip liselerinde eğitim kalitesinin yükseltilmesi, okullaşma oranının yükseltilmesi özellikle gençlerin hem iyi bir eğitim alması hem de sosyalleşmesi açısından imam hatip lisesi mezunları derneğinin yaptığı çalışmaları çok önemsiyoruz. Bu çalışmalar yürüyecek ve Türkiye Allah'ın izniyle kendi değerleriyle ayaklarının üzerinde sapasağlam durmaya ve yükselmeye devam edecek."


- Körfez'de kıyıya vuran ölü yunus

Kocaeli'nin sadece Türkiye'nin değil dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu belirterek, son 15 yılda yapılan hizmetlerden sonra şehir her yönüyle yüzü gülen bir şehir haline geldiğini aktaran Işık, eskiden Seka Park'ın Seka Fabrikasının deposu olduğunu ama şimdi herkesin faydalandığı yeşil alan haline geldiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Işık, "Bundan 20 sene önce bırakın körfezin kenarında yürümeyi, körfezin kenarından geçerken burnunuzu tutmak zorunda kalıyordunuz çünkü çok ağır bir koku vardı ama şimdi körfezde yunus balıkları yüzüyor. Envai çeşit balığımız artık körfezimizde. Bu arada önceki gün Şirinyalı'da özellikle insana en yakın balık dediğimiz yunus balığına ateş eden canileri bir kez daha telin ediyorum. Aslında söyleyecek söz bulamıyorum. Körfez çok uzun yıllar sonra yunuslarla buluştu, yunuslar körfezde adeta akrobasi yaparken vahşi diyeceğimiz kişilerin o yunusları hedef almasını görmekten çok büyük üzüntü duyuyoruz. İnşallah bunu yapanlar bulunur ve gereken cezayı alır." şeklinde konuştu.

Programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, ÖNDER Yönetim Kurulu Başkanı Halit Bekiroğlu da katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.