Kocaeli

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

13:42 21 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 98. yıl dönümünün tüm yurtta büyük coşku ve gururla kutlandığını belirtti.

Türk milletinin 23 Nisan 1920 itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında tek yumruk olarak birleşerek, kahramanlık destanı yazdığını aktaran Aksoy, "Bu destan var oluşunu hürriyetine adamış bir milletin topyekun temsil edildiği, milli iradenin kalbi Meclis'imizin ve onun kurucu kahramanlarının başarısıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ederken, çocuklara verdiği değere ve Türk milletinin geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmiştir." ifadelerini kullandı.

Vali Aksoy, mesajında şunları kaydetti:

"Sevgili çocuklar, sizleri çok seven ve sizlere değer veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.' diyerek, sizlere ne kadar güvendiğini vurgulamıştır.

Sizlerin çok çalışarak ve çağımızın her türlü teknolojik gelişmeleri ile donanımlı bireyler olarak yetişeceğinize ve ülkemizi çağdaş, uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracağınıza inancımız tamdır. Bizler, ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik sorumlu ve duyarlı tüm çabalarınızda sizlere destek verecek ve yanınızda olacağız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.