Kocaeli

Kocaeli'den kısa kısa

14:42 13 Haziran 2018
Kocaeli'den kısa kısa

Kocaeli Valiliği, kentteki aşırı yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlara toplamda 1 milyon 289 bin 100 lira yardım yapıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, 27 Mayıs 2018'de kent genelinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle yaşanan su baskınlarıyla ilgili Valilik Kriz Merkezi oluşturularak çalışmaların koordine edildiği belirtildi.

İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İSU, ilçe belediyelerinin itfaiye ve vidanjörleri ile ihbar alınan noktalara müdahale edildiği kaydedilen açıklamada, su baskını yaşanan ev ve iş yerlerinde su boşaltma çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Oluşturulan teknik personelin sel ve su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulunarak, hasar tespitlerini yaptığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"27 Mayıs 2018 tarihinde ilimizde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini ileten Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi ve hayatlarının normale döndürülmesi için, Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Başkanlığından 875 bin lira, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültür İşleri Başkanlığından 275 bin lira ödeneğinin temin edildiğini, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 102 bin lira ile İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından da 37 bin 100 lira olmak üzere toplamda 1 milyon 289 bin 100 liranın yardım yapıldığını belirtti."

- Kocaeli Valiliği'nden amatör kulüplere destek

Kocaeli Valiliği tarafından il genelindeki 74 amatör spor kulübüne, düzenlenen törenle 453 bin lira yardım yapıldı.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Murat Aydın ve amatör spor kulüplerinin başkanları katıldı.

Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, sporu önemsediklerini belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyenin spor alanında kentteki çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kocaeli genelinde 456 spor kulübünün faaliyet gösterdiğini ifade eden Aksoy, Kocaeli de sporla ilgili önemli bir altyapının olduğunu ve kentin spor kültürünün geliştiğini belirtti.

Kocaeli'de de sportif yetenek taramasını başlattıklarını belirten Aksoy, şunları söyledi:

"Spor, özellikle gençlerimizin sağlıklı yetişmeleri, sağlıklı bir toplum ortaya koymaları için büyük önem taşıyor. Gençlerimizin suça bulaşmaması, uyuşturucudan uzak durması ve kendilerini sağlıklı bir birey olarak yetiştirmeleri bakımından spor yapmalarını önemsiyoruz. Bu konuda yapılacak çalışmalara da her türlü desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Amatör spor kulüplerini önemsiyoruz. Daha önce amatör spor kulüplerimize Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen malzeme yardımını yapmıştık. Bu defa maddi yardım ediyoruz."

- Kent meydanı tanıtım programı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binası alanında yapımı gerçekleştirilen, kent meydanının tanıtım programı düzenlendi.

Tanıtım programına, Vali Aksoy, Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter İlhan Bayram, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Aslan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, eski valilik alanının belediye tarafından kent meydanı haline getirerek vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

Kent meydanlarının kültürel ve sosyal anlamda önemli olduğunu belirten Aksoy, "Burası, Kocaeli'nin kültürüne önemli katkılar sunacak bir meydan olacak. Şehrin girişinde olması büyük avantaj. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan Kent Meydanı ve Otopark projesi çok önemli." diye konuştu.

Karaosmanoğlu da yıkılan valilik binasının yerine yapılan kent meydanının altına ayrıca otopark yapıldığını ifade ederek, şehrin merkezinde hizmete girecek otopark sayesinde vatandaşların trafiğe takılmadan otomobillerini park edebileceklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.