Kocaeli

Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü

13:37 12 Temmuz 2018
Srebrenitsa soykırımının 23. yıl dönümü

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Derneğince Srebrenitsa soykırımının 23'üncü yıl dönümünde anma programı düzenledi.

Srebrenitsa'da 23 yıl önce yaşanan soykırımda katledilenler, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Derneği tarafından İskele Meydanı'nda düzenlenen programla anıldı.

Programın açılışında soykırıma uğrayan mağdurlar için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Dernek Başkanı Erhan Yılmaz, yaptığı konuşmada, tarihin, en acı olaylarının yaşandığı ve insanlık dışı katliamlarının yapıldığı yerin adının Srebrenitsa olduğunu belirterek, "Kocaman bir acının adıdır mavi kelebek, Avrupa'nın tam ortasında Batı'nın gözlerini yumduğu bir katliamın simgesidir. Ama sevdiklerinin sadece kemiklerini isteyen onlardan sadece bir ize ulaşmak için çabalayan Bosna halkı için bir umuttur." ifadelerini kullandı.

Karamürsel Su Altı Sporları Derneği (KARSAD) dalgıçlarının, denizde "Unutmadık, Unutturmayacağız" yazılı pankart açtığı anma programında, Karamürsel Müftüsü Vefa Özdemir dua yaptı.

Sahilde katledilenler anısına yapılan yürüyüşle sona eren programa Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır ile dernek yetkilileri ve çok sayıda kişi de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.