Kocaeli

Kocaeli'de su ürünleri denetimi

10:33 19 Eylül 2018
Kocaeli'de su ürünleri denetimi

Kocaeli'de, 1 Ocak - 17 Eylül tarihlerinde "Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı"nı düzenleyen tebliğ kapsamında yapılan denetimlerde kusurlu görülen kişi ve firmalara 338 bin 581 lira idari para cezası uygulandı.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli, Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı'nı düzenleyen tebliğ kapsamında 1 Ocak - 17 Eylül tarihlerinde kent sınırlarında denetimlerde bulundu.

Bu denetimler sonucunda, toptan ve perakende su ürünleri satış yerleri, su ürünleri işleme tesisleri, su ürünleri depoları, yol güzergahları ve iç sularda yapılan kontrollerde, bin 590 denetimden 266 bin 758 kilogram su ürününe el konuldu, kusurlu görülen kişi ve firmalara 338 bin 581 lira idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde 12 bin 900 metre misina ağı, bin metre kalkan ağı, 24 palet, bin 80 metre dalış hortumu, 7 dalış kıyafeti, 17 olta takımı, bir zıpkın ile birçok malzemeye el konuldu.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi ile koordineli olarak denetim ve kontrolleri aralıksız devam edecek.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.