İngiltere'de konut fiyatları yüzde 9 arttı

İngiltere'de konut fiyatları ekim ayında yıllık bazda yüzde 9 arttı.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 9 arttı
İngiltere'de konut fiyatları yüzde 9 arttı
GİRİŞ 30.10.2014 13:24 GÜNCELLEME 30.10.2014 13:24

İngiltere'de inşaat ve konut sektörüne ilişkin araştırmalar yapan ve ülkenin en büyük kredi mortgage kredisi sağlayıcılarından Nationwide'ın verilerine göre, eylül ayı itibariyle yıllık bazda yüzde 9,4 olan konut fiyat artışı, ekim ayında yüzde 9'a geriledi.

Nationwide'ın Başekonomisti Robert Gardner konuya ilişkin açıklamasında, "İngiltere'de birçok veriye göre konut fiyatlarının artış hızı, ivme kaybetti. Fiyatlardaki artış hızının azalması trendi önümüzdeki dönemde de devam edebilir. Özellikle Londra'da..." bilgisini verdi.

Gardner, ayrıca eylül ayı itibariyle kabul edilen konut kredisi başvurularının ise yılın ilk aylarına kıyasla yaklaşık yüzde 20 daha düşük olduğunu vurguladı.

Nationwide verilerine göre, İngiltere'de ekim ayında aylık bazda konut fiyatları bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5 oranında artış kaydederken, İngiltere'de ortalama bir konut fiyatı yaklaşık 189 bin 333 sterline yükseldi.

Dün İngiltere Merkez Bankası, geçen ay itibariyle onaylanan konut kredisi başvurularının son 14 ayın en düşük seviyesine gerilediğini açıklamıştı. İngiliz Hükümeti tarafından açıklanan tapu kayıt verilerine göre ise eylül ayında ülkedeki konut fiyatları yıllık yüzde 7,2 artarken, ağustos ayına göre ise yüzde 0,2 azalış kaydetmişti.

İngiltere'nin toplam 10 bölgesi içerisinde 7 bölgede konut fiyatlarının da hız kestiği açıklanmıştı. Konut fiyatlarının hızla arttığı Londra'da ise fiyatlarda eylül ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,7 düşüş kaydedilirken, yıllık bazda ise Londra'da ortalama bir konutun fiyatı geçen yılın ekim ayına kıyasla yüzde 18,4 artarak 460,521 sterline ulaşmıştı.

İngiltere'de, artan konut fiyatlarının ülkenin finansal istikrarı için en büyük içsel riski oluşturduğu uyarısında bulunulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL