Konya

KOSKİ'den 5 ilçeye "su" takviyesi

12:35 05 Ekim 2015
KOSKİ'den 5 ilçeye "su" takviyesi

 KOSKİ Genel Müdürlüğü, Beyşehir, Seydişehir, Ilgın, Hüyük ve Ereğli'de su kuyusu açtı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Seydişehir ilçe merkezinde üç adet su kuyusu açtıklarını söyledi.

Beyşehir'in Sadıkhacı ve Bayındır mahallelerinde de sondaj çalışması yapıldığını ifade eden Akyürek, "Sadıkhacı mahallemizde 15, Bayındır mahallemizde ise 10 litre/saniye su temin edilmiştir. Ereğli'de ise Yeniköy mahallesinde de su yetersizliği nedeniyle bir adet sondaj kuyusu açıldı. Temin edilen 15 litre/saniye debili suyun hidrofor sistemi ile dağıtımı yapılacak" diye konuştu.

Ilgın'ın Gökbudak mahallesinde yapılan çalışmaları hakkında bilgi veren Akyürek, şunları kaydetti:

"Gökbudak mahallemiz içme suyunu kaynaklardan cazibeli olarak gelen sulardan karşılanıyordu. Ancak bu kaynaklardan gelen su, içme ve kullanma suyu için yetersizdi. Mahallemize yeterli ve sürekli içme suyu temini için belirlenen lokasyonla 140 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan 13 litre/saniye debili su temin edildi. Hüyük'te yeterli ve sürekli içme suyu temini için 168 metre derinliğinde sondaj kuyusuyla 7 litre/saniye debili su, şebekeye aktarılmıştır. Yine İmrenler mahallesinde sürekli ve içilebilir içme suyu temini için 140 metre derinliğinde 1 adet sondaj kuyusu açılarak elde edilen 12 litre/saniye debili su yerleşim birimlerimize ulaştırılmak üzere şebekeye aktarılmıştır."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.