Konya

Milletvekili Altunyaldız seçim beyannamesini değerlendirdi

17:47 05 Ekim 2015
Milletvekili Altunyaldız seçim beyannamesini değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, partisinin seçim beyannamesini değerlendirdiği açıklamasında anayasa ve başkanlık sisteminin AK Parti'nin ilk amacı olduğunu belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesini değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, seçim beyannamesinin iki ana hat uzerine kurulu olduğunu kaydetti.

Birinci hedefin, 13 yıldır gerçekleştirilen sessiz devrimlerin kalıcı bir düzene girmesini sağlayacak düzenlemeler olduğunu vurgulayan Altunyaldız, bunların başında yeni anayasa ve başkanlık sistemi geldiğini, ikinci hedefin ise AK Parti'nin varoluş sebebi olan değişim olduğunu vurguladı.

2002 sonundan beri surekli iyileşme surekli gelişim diyen bir anlayışa sahip olduklarını dile getiren Altunyaldız, yapılmaz denen cok şeyi yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ulaşılamaz denen hedeflere ulaştık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Turkiye her yıl basamakları ikişer üçer tırmandı. Şimdi Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoglu liderliğinde yeni bir seçim beyannamesi ile halkımızın önüne çıktık. Yine büyük, göz kamaştıran hedefler belirledik. Kadınlarımıza, yaşlılarımıza, gençlerimize, girişimcilerimize ayrı bakış açısı ile her bir grubun faydasını azami kılmayı amaçlayan politikalar belirledik. 2009 krizinden bugüne ekonomimiz, 7 milyona yakın kişiye istihdam yarattı. Şu anda şimdiye kadarki en yuksek istihdam rakamına ulaşmış durumdayız. Fakat işgücünde de ciddi bir artış var. Yeni atacağımız adım ile başlayan gençlerimizin maaşlarını bir yıl devlet karşılayacak. Böylece işverene ciddi bir maliyet avantajı sağlayacağız." 

- "AK Parti'nin düsturunda yalan vaad yoktur"

Kendi işini kurmak isteyenlere 100 bin lira faizsiz kredi ve 50 bin lira nakdi yardım uygulamasının önemine değinen Altunyaldız, bu şekilde hem istihdama hem de girişimciliğe destek olacaklarını belirterek şunları kaydetti:

"Emeklilere 250 lira taksitle ev alma taahhüdümüz hem emeklilerimizi hem de insaat sektörünü ve büyümeyi  destekleyecek bir uygulama olacak. Ayrica emeklilerimize yılda 1200 lirayı bulacak olan ek ödemeyi önemli buluyorum. Bu gelir desteği ile emeklilerimizin bir kısmı ihtiyaclarını daha kolay karşılayacak, bir kısmı ise tasarruflarını artıracak."

"AK Parti ehil olanların partisidir" diyen Altunyaldız, AK Parti'nin gerçekçi bir parti olduğunu ve boş vaad, yalan vaad, renkli hayaller çizmenin AK Parti düsturunda olmadığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.