Konya

Beyşehir heyetinden Demirkapı Tüneli'ne gezi programı

12:34 09 Ekim 2015
Beyşehir heyetinden Demirkapı Tüneli'ne gezi programı

İç Anadolu’yu Akdeniz’e en kısa güzergahtan bağlayacağı belirtilen Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolu’nda yol yapım ve 5 kilometre uzunluğundaki Demirkapı Tüneli çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Tünelin, her iki tarafında da devam eden çalışmalarda yarıya yakın bölümün tamamlandığı belirtildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, belediye meclis üyeleri, ilçe teşkilat mensupları ve bazı mahalle muhtarları ile Antalya il sınırlarında yapım çalışmaları devam eden Demirkapı Tüneli inşaat alanında incelemede bulundu.

 Özaltun, tüneldeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Demirkapı Tüneli’ne kadar olan bölümde yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Tünelin her iki yanında da çalışma söz konusu. Antalya tarafından yaklaşık 700-800 metre, Beyşehir tarafından da yaklaşık bin 700-bin 800 metrelik bir açılmanın söz konusu olduğunu gördük. Yetkililer, burada 24 saat üzerinden ve günlük 7-8, bazen 6 metre hızında bir ilerlemenin söz konusu olduğunu belirttiler" dedi.

Tünel inşaatını yürüten firmanın şantiye şefi Amaç Altındaş ise Demirkapı Tüneli’nin uzunluk olarak Türkiye’de yapılacak ikinci büyük tünel projesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Türkiye’de yapılan büyük karayolları tünellerinden biri, ulaşım ağına katılacak en büyüklerden biri. Şu anda yapılan en büyük tünel Ovit Tüneli, Erzurum-İspir arasında. Ondan sonra bizim tünelimiz geliyor. Net uzunluğu 5 bin metre. Çalışmalarımız gece gündüz çift vardiya olarak devam ediyor. Zemin müsaade ettiğince hızlı ilerlemeye çalışıyoruz. En kötü ihtimalle 2016 sonunda projeyi sonlandırmayı planlıyoruz."

Tünelde 2013 yılında çalışmaların başladığını dile getiren Altındaş, maliyetinin ise yaklaşık 90 milyon lira civarında öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun ve beraberindekiler, daha sonra Beyşehir’in en önemli devlet yatırımlarından birisi olan ve yapım çalışmalarına başlanan Beytepe Mahallesi’ndeki Yeni Devlet Hastanesi hizmet binası inşaat alanında da incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.