Konya

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Baydar:

12:59 04 Kasım 2015
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Baydar:

"Sağlıklı nesiller için halkın bilinçlendirilmesi ve organik tarıma yönlendirilmesi gerekmektedir. Halkın tamamı sağlıklı beslenmeye teşvik edilmeli, üreticilere ise ayrıcalıklar sunulmalıdır"

Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, "Sağlıklı nesiller için halkın bilinçlendirilmesi ve organik tarıma yönlendirilmesi gerekmektedir. Halkın tamamı sağlıklı beslenmeye teşvik edilmeli, üreticilere ise ayrıcalıklar sunulmalıdır" dedi.

Baydar, Konya Dedeman Otel'de organik ürün bilincinin geliştirilmesine yönelik düzenlenen toplantıda, organik tarımın gelişmesi için hem üreticinin hem de tüketicinin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Organik tarımın ülkemizde sadece belli bir kesim tarafından ilgi gördüğünü ifade eden Baydar, organik tarımın halkın sağlığı için zaruri ihtiyaç olduğunu, organik tarım yoluyla havayı kirletmeden, çevreyi ve insan sağlığını korumanın mümkün olabileceğini belirtti.

Baydar, sağlığına dikkat eden ve çevreyi korumaya özen gösterenlerin organik tarımı daha çok talep ettiğini vurgulayarak, "Sağlıklı nesiller için halkın bilinçlendirilmesi ve organik tarıma yönlendirilmesi gerekmektedir. Halkın tamamı sağlıklı beslenmeye teşvik edilmeli, üreticilere ise ayrıcalıklar sunulmalıdır. Halk sağlığını ve doğayı koruma hassasiyeti ile organik tarım yapan üreticilere destek olunmalı, üretim maliyetleri düşürülmeli, pazar genişletilmelidir" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının organik tarım yapan üreticiye her yıl destek ödemesi yaptığını anlatan Baydar, gerçekleştirdikleri teşvik ve bilinçlendirme projeleriyle de organik tarım alanlarını 3 yılda 2,5 kat artırarak, Konya'da bin 500 üreticinin organik tarım yapmasını sağladıklarını kaydetti.

Daha sonra söz alan tarım üreticisi Hakkı Kayabaşı ise köyde yetişen her ürünün organik ürün sanıldığını bildirdi.

Bu algının yanlış olduğunu dile getiren Kayabaşı, "Geçmişte köyde çiftçilik yaparken bilinçsiz bir şekilde kimyasal ilaçlar kullandık. Şimdi organik tarım yaparken kimyasal ilaç kullanmıyor, el emeğimizle doğal ürün yetiştiriyoruz. Halkımızında emeğimize sahip çıkmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, üreticilere, organik tarım konusunda bilgiler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.