Konya

Konya'dan Suriye'ye insani yardım

11:03 13 Kasım 2015
Konya'dan Suriye'ye insani yardım

İHH'nın başlattığı "Kış Gelmeden Siz Gelin" kampanyası kapsamında, 52 ton un taşıyan 2 tır yola çıkarıldı

Konya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının başlattığı "Kış Gelmeden Siz Gelin" kampanyası kapsamında hazırlanan 2 tır insani yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.

İHH Konya Şubesi Basın Koordinatörü Selim Tosun, gazetecilere yaptığı açıklamada, başlattıkları kampanyaya hayırseverlerin büyük destek verdiğini söyledi.

Kampanya kapsamında, 2 haftada 6 tır insani yardım malzemesini Suriye'ye gönderdiklerini aktaran Tosun, "Suriyeli kardeşlerimiz, açlık ve donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Biz de acil bir şekilde 'Kış Gelmeden Siz Gelin' kampanyamızı başlattık. Konyalı bir hayırseverimizin desteğiyle 52 ton undan oluşan 2 tırımızı Suriye'ye gönderiyoruz. Orada insani kriz daha da ağırlaştı. Şu anda un ve battaniye hayati önem arz ediyor" diye konuştu.

Tosun, İHH'nın bölgedeki fırınlarına zaman zaman un temin edilemediğine dikkati çekerek, "İHH olarak hayırseverlerimizin destekleriyle, sıkıntıyı kardeşlik bilinciyle çözmeye gayret ediyoruz. Hayırseverlerimiz bir çuval un için 55 lira, battaniye için ise 20 lira bağışta bulunarak Suriyeli kardeşlerimize yardımda bulunabilir" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.