Konya

24 Kasım Öğretmenler Günü

16:44 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü Konya'nın Kulu, Akşehir ve Seydişehir ilçelerinde kutlandı

Kulu, Akşehir ve Seydişehir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kulu'da İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yapar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Etkinlikler daha sonra Tavşançalı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde devam etti.

Programda öğretmenler şiir okudu. "Öğretmen kimdir" slayt gösteriminin ardından öğretmenlerden oluşan bir grup konser verdi. Daha sonra yeni göreve başlayan 13 aday öğretmen yemin etti.

Programa, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, İlçe Emniyet Müftüsü İbrahim Kacaroğlu, siyasi parti temsilcileri, protokol mensupları ve öğretmenler katıldı.

- Akşehir

Akşehir'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

Etkinlikler Akşehir Kültür Merkezi'nde devam eden törende, ilçe protokolü tarafından öğrencilerin, Öğretmenler Günü münasebetiyle yaptığı resimlerin bulunduğu serginin açılışı yapıldı. 

- Seydişehir

Seydişehir'de ise Belediye düğün salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. 

Programda konuşan Mahmut Esad Anandolu Lisesi Müdürü Mehmet Karakuş, öğretmenliğin saygı duyulacak bir meslek olduğunu söyledi.

Yeni atanan öğretmenlerin yemin ettiği törende, öğrenciler tarafından  halk müziği gösterisi sunuldu. Program, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Garnizon Komutanı Teğmen Fırat Ekinci, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.