Konya

KTO kasım ayı meclis toplantısı yapıldı

17:14 29 Kasım 2015
KTO kasım ayı meclis toplantısı yapıldı

Konya Ticaret Odasının (KTO) Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, toplantıda gündemdeki ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

1 Kasım’da demokratik bir ortamda, huzur içinde yüksek bir katılımla seçimleri gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, bu sonucun uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Yeni hükümetin önünde terörle mücadele, mülteciler gibi önemli siyasi konular olduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu konular şu an dünyada tüm gelişmiş ülkelerin de gündeminde birinci sırada yer almaktadır. Türkiye’de düzenlenen G-20 Zirvesi’nde terör ve mülteci sorunu liderlerin öncelikli gündeminde yer almıştır. Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden beri Türkiye, terörün ve mülteci sorununun tüm dünyanın sorunu olduğunu, Suriye’de yaşanılanlara bu açıdan acilen tedbir alınması gerektiğini ifade ediyordu. Fransa tarihinin en büyük terör olayını yaşadı. Eğer Türkiye’nin 5 yıl önceden bu yana yaptığı çağrılara kulak asılsaydı, küresel terör çok önceden engellenmiş olabilirdi. O halde teröre karşı tüm dünyanın tepkisi aynı olmalıdır. Fransa’da veya Batı’da bir ülkede terör olduğunda İslamafobik, yabancı düşmanı ve ırkçı tepkiler sorunu daha derinleştirecektir. Bu noktada İslam dünyasına da büyük bir görev düşmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.