Konya

Mali Müşavirler Odası'ndan "Bilirkişilik" eğitimi

12:40 06 Aralık 2015
Mali Müşavirler Odası'ndan "Bilirkişilik" eğitimi

 Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) herkesin katılabileceği "Bilirkişilik, İflas Ertelemesi ve Kayyumluk" eğitimi düzenliyor.

 Konya Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, sertifikalı ve uygulamalı Bilirkişilik, İflas Ertelemesi ve Kayyumluk eğitimlerinin Oda hizmet binasında 12-13 Aralık tarihlerinde verileceğini belirtti.

Daha önce bilirkişilikle ilgili eğitim düzenlediklerini anımsatan Turan, şunları kaydetti:

"Şimdi içeriğini daha da genişleterek yeni bir eğitim daha düzenliyoruz. Eğitimler Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden hakim, savcı ve akademisyenler tarafından verilecek. Bilirkişilikle ilgili daha önce bu şekilde düzenlenmiş ve kapsamı bu kadar büyük eğitim organizasyonu yok. Sadece mali müşavirler değil bilirkişiliğe başvurmuş veya başvuru yapmayı düşünen başta avukatlar olmak üzere herkes eğitimlere katılabilir. Eğitimlerimizin sonunda katılımcılara sertifika vereceğiz. Ayrıca eğitimimiz sadece teorik bilgiye dayalı olarak geçmeyecek. Katılımcılara uygulamalı şekilde de anlatım yapılacak."

Bilirkişilik görevinin adli davalarda önemli bir görev olduğunu anlatan Turan, "Bilirkişilik adli davalarda karar vermede etkin bir rol oynuyor. Bu nedenle Bilirkişilik, İflas Ertelemesi ve Kayyumluk eğitimimiz büyük önem taşıyor" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.