Konya

"Bilirkişilik, İflas Ertelemesi ve Kayyumluk" eğitimi

15:08 12 Aralık 2015
"Bilirkişilik, İflas Ertelemesi ve Kayyumluk" eğitimi

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının (SMMMO) düzenlediği "Bilirkişilik, İflas Ertelemesi ve Kayyumluk Eğitimleri" başladı.

Oda Başkanı İsmail Turan, odanın konferans salonunda düzenlenen eğitimde, bilirkişilik, iflas ertelemesi ve kayyumluğun son yıllarda mesleklerinde önemli bir alanı oluşturduğunu söyledi.

Özellikle bilirkişiliğin ciddi anlamda büyümeye ve ihtiyaç haline gelmeye başladığını anlatan Turan, şunları kaydetti:

"Hakimlerin en önemli yardımcılarından birisi de bilirkişilik görevini yapan arkadaşlarımızdır. Diğer bir eğitim konumuz iflas erteleme ise ticari mükelleflere kanunla verilmiş bir hak. Tabii bu hakkın suiistimal edilmeden kullanılması son derece önemli. Bu konuda mali müşavir arkadaşlarımızın çok iyi bilgi sahibi olması gerekiyor. Son eğitim konumuz ise kayyumluk. İflas ertelemeye bağlı olarak devam eden önemli bir çalışma. Ama eğitim programımızın en önemli konusu bilirkişilik. Hemen hemen tüm mahkemelerde ihtiyaç duyuluyor. Bu bahsettiğim eğitim programıyla ilgili olarak iki gün boyunca tecrübeli hakim, savcı ve akademisyenlerimiz sizlere sunumlar yapacak. Eğitim sonunda da sertifika dağıtım törenini gerçekleştireceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.