Konya

SÜ'de, 'Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri Çalıştayı'

12:43 15 Aralık 2015
SÜ'de, 'Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri Çalıştayı'

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetim Bölümü tarafından 'Lisansüstü Eğitime Yönelik Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri Çalıştayı' düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Akif Çukurçayır, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen çalıştayda, "kes-yapıştır" yöntemiyle bilimsel araştırma yapılamayacağını söyledi.

Çukurçayır, bilimsel araştırma ve yazma ilkelerinden uzak akademik etkinliklerin kişi ve kurumları ileriye taşıyamayacağını belirterek, "Kes-yapıştır kültürünün yaygınlaşmaması için doğru yol ve yöntemlerin konuşulması ve tartışılması gerekiyor. Kamu yönetimi bölümü olarak lisansüstü öğrencilerimiz talebi üzerine bizler de böyle bir çalıştayı düzenledik. İnanıyorum ki; bu çalıştayla akademik çalışmalara bir nebze de olsa katkı sağlanacaktır" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gül de bilimsel araştırma süreci ile bilimsel araştırma ve analiz türleri ile bilim ve araştırma etiği, tez-makale yazımında dikkat edilecek konular üzerine sunum yaptı.

Prof. Dr. Gül, bilim, bilgi, bilimsel yöntem ve bilimsel araştırmaların birbirleriyle iç içe olduğunu dile getirerek, "Bilgi bir önermedir. Dolayısıyla bilimsel bilgi, dünyamıza ait olay, olgu, konu, sorun hatta gözlemleyebildiğimiz, veri toplayabildiğimiz herhangi bir şeydir. İşte bu bilgi, çok çok önemli ama burada asıl olan bu bilgiden önce bilginin nasıl üretildiğidir" şeklinde konuştu. 

SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Demir ise 'SPSS Programının Temel Mantığı ve Püf Noktaları' üzerine sunum gerçekleştirdi

Son olarak SDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Albayrak  da 'Veri Erişim, Veri Kullanımı ve Veri Madenciliği' konularında katılımcılara bilgi verdi.

Program soru, cevap ve değerlendirme bölümünün sonra sona erdi.

Programa katılan Prof. Dr. Hüseyin Gül, Doç. Dr. Mahmut Demir ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Albayrak'a protokol tarafından plaket verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.