Konya

"Bir Günde Bin Yıl Anadolu" etkinlikleri

12:59 19 Aralık 2015
"Bir Günde Bin Yıl Anadolu" etkinlikleri

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun "Bir Günde Bin Yıl Anadolu" etkinlikleri kapsamında 11 ilden Konya'ya gelen 500 üniversite öğrencisi, Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) "Bir Günde bin Yıl Anadolu" etkinlikleri kapsamında Konya'ya gelen 11 ilden 500 üniversite öğrencisi Mevlana Müzesi ve İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni ziyaret etti.

KYK Konya İl Müdürü Yılmaz Eren, Mevlana Müzesi'nde yaptığı açıklamada, KYK'nın yurtlarında barınan öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Eren, Konya'ya gelen 11 ilden 500 öğrencinin, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ziyarete Mevlana Müzesi'nden başladık. Ardından İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ve Şems-i Tebrizi Türbesi'ni ziyaret ettik. Bugün gezi ve etkinliklerimiz sürecek. 12 Aralık'ta da Konya'da 500 öğrencimizi ağırlamıştık. Toplam bin öğrenci, gezi çerçevesinde Konya'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine tanıklık etmiş tarihi mekanları gezecek. Bu etkinlikler, gençleri tarihi mirasımızla buluşturmak amacıyla yapılıyor."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.