Konya

Lösemili çocuklar için Hasandağı'nın zirvesine çıktılar

11:24 29 Aralık 2015
Lösemili çocuklar için Hasandağı'nın zirvesine çıktılar

 YAVUZ GÖRÜR - Türkiye'nin dört bir yanından 203 dağcı, lösemili çocuklar için farkındalık oluşturmak amacıyla Hasandağı'na tırmanış yaptı.

Ereğli Dağcılık Kulübü (ERDAK), geleneksel düzenlediği Hasandağı kış tırmanışını, bu yıl "Dağcılar zirve yapsın, lösemi zirve yapmasın" sloganıyla gerçekleştirdi.

ERDAK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hasandağı'nın 3268 metre rakımla, Erciyes'ten sonra İç Anadolu'nun en yüksek ikinci dağı olduğunu söyledi. 

Hasandağı'na her yıl zirve tırmanışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Tekin, "Bu yıl 7. Geleneksel Hasandağı Kış Tırmanışı'nı, lösemili çocuklar için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdik" dedi.

Toplumun dikkatini lösemiye çekmek istediklerini dile getiren Tekin, şöyle devam etti:

"Ankara'daki dağcı arkadaşımız Şenol Doğanyiğit, Türkiye'de en çok trombosit bağışlayan kişiler arasında. Etkinlik öncesinde bu yılki zirve tırmanışını lösemili çocuklar için yapmamızı teklif etti. Biz de lösemi hastası çocuklara destek olmak amacıyla hazırlıklarımızı ve duyurularımızı bu yönde yaptık."

Tekin, Hasandağı tırmanışı için Türkiye'nin farklı illerinden gelen 235 dağcıyla önce 1858 metredeki otel ve çevresinde kamp kurduklarını, bazı dağcıların otel, bazılarının da çadırlarda gecelediğini anlattı.

- "203 dağcı zirve yaptı"

Kamp alanında katılımcılara lösemi konusunda bilgi verildiğini belirten Tekin, şunları kaydetti:

"Doğanyiğit, lösemi tedavisinde trombosit bağışının önemine işaret ederek, herkesi donör olmaya davet etti. Ardından dağcılar, sıfırın altında 8 derecede çadırlarda geceledi. Saat 03.00'te zirve tırmanışı için hareket edildi. 203 dağcı, 5,5 saatlik yürüyüşün ardından zirveye ulaştı. Hasandağı zirvesinde, 'Dağcılar zirve yapsın, lösemi zirve yapmasın', 'Lösemili çocuklarımız solan yapraklar olmasın', 'LÖSEV'e sahip çıkalım', 'Lösemili çocuklarımızı yaşatalım' pankartlarını açtık."

Tekin, tırmanışın soğuk hava ve sise rağmen sorunsuz tamamlandığını bildirdi.

Hasandağı'nın zirvesine çıkan 71 yaşındaki Muzaffer Tezcan da uzun yıllardır dağcılık yaptığına işaret ederek, "Dağcılık hayatımda gördüğüm kış faaliyetleri arasında, rekor sayılabilecek katılım oldu" diye konuştu.

Şenol Doğanyiğit ise "Trombosit bağışı düşünüldüğü kadar zor değil. Hiç acı çekmeden yapılan bağışla bir insanın hayatını kurtarmanın mutluluğunu yaşarsınız. Herkesi trombosit donörü olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.