Konya

Öğrenciler harçlıklarıyla kuşlara yuva aldı

11:36 31 Aralık 2015
Öğrenciler harçlıklarıyla kuşlara yuva aldı

Soğuk havanın etkili olduğu Konya'nın Beyşehir ilçesindeki ortaokul öğrencileri, harçlıklarıyla aldıkları ahşap kuş yuvalarını dallara astı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde ortaokul öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarıyla kuşlar için ahşap yuva aldı.

Soğuk havanın etkili olduğu ilçedeki Aşağı Esence Ortaokulu'nun öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarıyla aldıkları kuş yuvalarını boyadı. Öğrenciler, yuvaları Beyşehir Gölü kenarında yer alan Kültürpark alanındaki ağaçların dallarına astı.

Öğrencilere, belediye personeli de destek verdi.

İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, öğrencilerin sevgi dolu ve anlamlı bir proje hazırladığını belirterek, "Öğrenciler, Kültürpark'ta kuşların barınabilmesi için kuş kafesi yapmış. Amaçları, aslında kuşlara sevgilerini ön plana çıkarmak, arkadaşlarına bu konuda örnek olabilmek, farkındalık yaratabilmek" diye konuştu.

Çocukların gelecekte ülkeyi yöneteceğini dile getiren Özaltun, "Bu noktada, bilgi birikiminin yanında özellikle sevgiyle de yüklü olurlarsa bu memlekete çok iş yapacaklarını düşünüyoruz. Bu nedenle emeği geçen müdürlerimiz ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı alkışlıyorum" dedi.

Aşağı Esence Ortaokulu Müdürü Metin Yılmaz da 1993'te milli park ilan edilen Beyşehir Gölü çevresinde 153 kuş türünün barındığını, bunun ciddi bir rakam olduğunu dile getirdi.

Çocukların yuvaları harçlıklarıyla satın aldıklarını ve üzerini boyadıklarını vurgulayan Yılmaz, "Bu etkinlik sayesinde çocuklarımıza bazı şeyleri kazandırmış olduğumuzu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.