Konya

Öğretmen ihtiyacı analizi yapılıyor

11:07 01 Ocak 2016
Öğretmen ihtiyacı analizi yapılıyor

ABDULLAH DOĞAN - Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz, şubat ataması öncesi branş dağılımına göre öğretmen ihtiyacının belirlenmeye çalışıldığını belirterek, en çok ihtiyaç duyulan alanlar içinde din kültürü ve ahlak bilgisi, özel eğitim ve rehberlik öğretmenliğinin yer aldığını söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojinin ilerlemesiyle öğretmenlerin teknolojik bilgi ve becerisinin arttığını söyledi.

Yılmaz, öğretmenlerin 10 yıl öncesine göre kıyaslanamayacak düzeyde teknoloji kullanımı becerisine eriştiğini ifade ederek, kurumunun öğretmenlik ruhu ve psikolojisini öğretmen adaylarına kazandırmanın öncelikli görevleri arasında yer aldığını dile getirdi.

"Onun dışında öğretmenlerimizin bilgi ve donanımı yeterli düzeydedir" diyen Yılmaz, "Bilgiyi beceriye dönüştürmede tutum ve değerler konusunda eksiğimizi hissediyorum. Bunu gidermeye yönelik tedbirlere öncelik veriyoruz. Öğretmenlerimiz kalitesiyle dünya ile ölçüşecek düzeydedir" ifadelerini kullandı.

- Şubatta 30 bin yeni öğretmen 

Yılmaz, Şubat 2016'da 30 bin öğretmen atamasının yapılacağını hatırlatarak, atamanın hangi alanlarda ne kadar yapılacağının ise belli olmadığını aktardı.

Yılmaz, öğretmen atamalarının İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün yetki alanında olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Atamalara ilişkin branş dağılımı, Bakanlığın iki yıldır uyguladığı sisteme göre belirleniyor. Öğretmen açığı ve ihtiyaç duyulan alanları biliyoruz. Öğretmenlik alan bilgisi testi var. En çok ihtiyaç duyulan alanları buna göre belirliyoruz. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü norm çalışmasını tamamlamak üzere. Şubat ataması öncesi hangi alanda ne kadar ihtiyaç var, bunun değerlendirmesi yapılıyor. Bu yıl en çok ihtiyaç duyulan din kültürü ve ahlak bilgisi ile özel eğitim öğretmenliğinin yanında rehberlik öğretmenliği de var. Eğer İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü en çok ihtiyaç duyulan alana en fazla kadroyu verecek olursa böyle bir gösterge var."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.