Konya

RİBAT Vakfı'nın yardımları artarak sürüyor

13:27 05 Ocak 2016
RİBAT Vakfı'nın yardımları artarak sürüyor

RİBAT, Türkiye, Gazze, Moro, Sudan başta olmak üzere farklı coğrafyalarda kış yardımlarına devam ediyor

 Ribat Eğitim Vakfı (RİBAT), yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Ribat Eğitim Vakfı, kışın gelmesiyle, "Ümmetin her ferdi ısınabilsin" sloganıyla başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde Konya'da ihtiyaç sahiplerine kışlık elbise, soba ve kömür dağıtımında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ribat Eğitim Vakfı Ribat Aşevi Müdürü Abdullah Çay, yurt içindeki yardım faaliyetlerini Ribat Aşevi, yurt dışındaki yardımları ise Ribat İnsani Yardım Derneği üzerinden yürüttüklerini söyledi.

İhtiyaç sahiplerine 80 soba ile 25 Ton kömür dağıtımı yapan Ribat Eğitim Vakfı'nın bu anlamda veren el ile alan el arasında bir köprü olduğunu ifade eden Çay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslında biliyoruz ki, dinimiz en makbul yardımı gizli yapılan yardımlar olarak ifade etmiştir. Bunun için yardım yaptığımız bölgelerle ilgili ayrı ayrı haberler yapmıyoruz. Onun için de bize emanet olarak verilen yardımların yerlerine ulaştığını ifade etmek için bu haberleri ya da açıklamaları yapıyoruz. Bu kış sezonunda, birçok ilçemiz ile Konya merkezde yoğun bir çalışma yaptık. Birçok ailemize kışlık giyecek ve yakacak yardımında bulunduk. Bayırbucak Türkmenlerine yardım TIR'ımız ulaştı. Gazze başta olmak üzer mazlum coğrafyalara Ribat İnsani Yardım Derneğimiz ile yardımları ulaştırdık."

Konya'da başta Suriye, Afganistan ve Irak'tan gelen muhacirler olmak üzere birçok muhtaç aileye kömür ve soba yardımında bulunduklarını ifade eden Çay, yetimlere yardım çalışmalarına da kesintisiz bir şekilde devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.