Konya

KOSKİ'den su depolarına bakım ve revizyon

13:09 06 Ocak 2016
KOSKİ'den su depolarına bakım ve revizyon

 Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü, Konya il sınırları içerisinde bulunan su depolarında hijyen ve eksiklikleri gidermek amacıyla geniş çaplı bakım ve revizyon çalışması yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlıklı, uzun ömürlü, kesintisiz su hizmeti alabilmeleri için tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

İl sınırları içerisinde bulunan su depoları, kuyu ve pompa istasyonlarının eksikliklerinin giderileceğini ifade eden Akyürek, "Yaptığımız incelemelerde depoların büyük çoğunluğunun güvenliksiz, içlerinin hijyenden uzak, yalıtımsız olduğu, su kaçaklarının hat safhada olduğu görülmüştür. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için geniş çaplı bir bakım ve revizyon çalışması gerçekleştirilmiştir" dedi.

Konya'daki tüm yerleşim birimlerini kapsayan bakım ve revizyon çalışmasının devam ettiğini belirten Akyürek, "KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, yapmış olduğu ihalelerle 2016 yılında da 50 mahallede yeni su deposu inşa edecek ve 200 adet depo, kuyu ve pompa binasında bakım ve revizyon çalışmaları yaparak vatandaşımıza sağlıklı ve güvenli su hizmeti vermeye devam edecektir" diye konuştu.

KOSKİ Genel Müdürlüğü, su depoları revizyonu kapsamında, manevra odası dış sıva onarımı ve boya yapılması, pencerelerin onarılması, yenilenmesi, iç duvarın seramikle kaplanması, vanaların yenilenmesi, eskiyen boruların değiştirilmesi, yeni merdivenlerin takılması, su yalıtımı uygulamaları, depo içinin su jeti ile temizlenmesi ve depo etrafının tel çitle çevrilmesi işlemleri gerçekleştiriyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.