Konya

Konya Büyükşehir Belediyesinden tarıma destek

14:54 08 Ocak 2016
Konya Büyükşehir Belediyesinden tarıma destek

 Konya Büyükşehir Belediyesi tarım alanında yaptığı yatırım ve eğitimlerle çiftçilerin güvenli gıda üretimi yapması için destek oluyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı açıklamada, tarım ve hayvancılık alanında önemli bir şehir olan Konya'nın bu alanda daha da güçlenmesi için Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile çok sayıda proje yürüttüklerini söyledi.

Tarımsal üretime verdikleri desteğin yanı sıra çiftçi eğitimine de büyük önem verdiklerini belirten Akyürek, "Konya genelindeki çiftçilere 2015 yılında 10 milyon liralık fidan desteği sağlayarak 22 milyon liralık küçük ölçekli sulama projesi yatırımı gerçekleştirdik. Alınan başvurular doğrultusunda tarımsal destekler 2016 yılında da artarak devam devam edecek" diye konuştu.

- 24 bin 589 kişiye eğitim semineri verildi

Akyürek, çiftçi eğitimleri kapsamında 2015 yılında 31 ilçede hayvancılık ve tarımsal üretime yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Çalışmayla verimliliğin artırılması, gıda güvencesi ve güvenilirliğinin güçlendirilmesi, kırsal kalkınmanın sağlanması, doğal ve biyolojik kaynakların korunarak geliştirilmesini hedefledik. Konunun uzmanları tarafından 789 mahallede 24 bin 589 kişiye eğitim semineri verildi. 16 branşta gerçekleşen eğitim programlarımıza müracaat eden bütün çiftçilerimiz kabul edilerek eğitimleri sağlandı. Günlük 4 programla gerçekleştirilen kurslardan sonra çiftçilerimize katılım belgesi, bazı branşlarda ise sertifika verildi." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.