Konya

Öğrencilerden askerelere moral desteği

16:43 13 Ocak 2016
Öğrencilerden askerelere moral desteği

Ereğli Kasım Topak Ortaokulu öğrencileri teröristlere karşı mücadele eden Mehmetçiklere moral desteği vermek üzere yazdıkları mektupları, çizdikleri resimleri Şırnak'ın Cizre ilçesinde görev yapan askerlere gönderdi.

Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Uğur Efe'nin aracılığı ile bölgeye gönderilecek olan mektuplar, resimlerin yanı sıra hazırlanan hediye kolileri önce İlçe Jandarma Komutanlığına getirilerek, buradaki askerler tarafından denetlendi.

Komutanlıkta görevli subaylarla görüşen okul müdürü ve beraberindeki öğrenciler daha sonra kolileri göndermek üzere kargo servisine gitti.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan okul Müdürü Uğur Yurddaş, "Doğu ve güneydoğuda görev yapan askerlerimize onların yanında olduklarını belirtmek amacıyla öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte giyilmemiş kıyafet ve yiyecekler topladık. İçlerine öğrencilerimiz kendilerinin yazdıkları mektupları koyduk. Bunun yanında öğrencilerimizin yapmış olduğu resimlerden güzel bir demet oluşturduk. Amacımız onların yanında olduğumuzu, onlar orada üşürken bizlerin de burada üşüdüğünü hissettirmek ve moral vermek için okul olarak böyle bir şey düşündük" dedi.

Daha sonra hazırlanan koliler kargoya verilirken, Müdür Yurddaş, önümüzdeki günlerde benzer bir uygulamayı doğuda görev yapan özel harekat polisleri içinde yapacaklarını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.