Konya

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

15:41 18 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Yapılan yazılı açıklamada, atılan bu imzaların ülke birliği ve bütünlüğüne bir saldırı olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti:

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine imza atanlara tepki gösterdi.

Oda Başkanı İsmail Turan, yaptığı yazılı açıklamada, ülke olarak çok hassas bir dönemden geçtiğimizi, bu günlerde kendisini 'bilim insanı' olarak tanıtan bin 128 akademisyenin terörü meşrulaştırmaya çalıştığını bildirdi.

"İftiralarla dolu bu metin, açık bir ihanet bildirisidir. Bu ihanet bildirisini yazanları ve destek olanları kınıyoruz. Bırakın bilim insanını, akıl ve vicdan sahibi hiç kimse terörü ve terör organizasyonlarını meşrulaştırmaya çalışmaz, teröristlere destek mahiyetinde bildiri yayınlamaz. Devletimizin bu zor dönemde vatanımızı ve milletimizi korumaya yönelik yaptığı kararlı mücadeleye tam destek veriyoruz.Bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşayarak iç içe olmuş, kültürü, örfü ve adetleriyle ayrılmaz bütün haline gelen milletimizi bölmeye parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Alçakça ve haince saldırı yapanları, içeride ve dışarıda terör örgütüne destek verenleri lanetliyor, ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmasına hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğimizi belirtiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.