Konya

"Çevre Dostu Ak-Şehir" projesi

17:26 19 Ocak 2016
"Çevre Dostu Ak-Şehir" projesi

Akşehir ilçesinde çevre bilincini oluşturmak ve geliştirmek amacıyla "Çevre Dostu Ak-Şehir" projesi hayata geçirildi.

Projenin Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlandığı bildirildi.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Enver Demirc, proje ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek "Biz ormanların zararlılardan korunmasında kimyasal, mekanik ve biyolojik mücadele yöntemlerini deniyoruz. Bugün burada dağıtacağımız kuş yuvaları biyolojik mücadelenin bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. İnşallah bundan sonra bunun sayısını artırarak devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise herkesin temiz, sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamaya hakkının olduğuna vurgu yaparak, "Bizden sonraki nesillere de en güzel şekilde o doğal mirası aktarmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Bu sorumluluk gereği Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle geçen yıl yaptığımız istişarelerle böyle bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalar yaptık" ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Yıldırım İlkokulu öğrencileri okul bahçesinde oluşturulan kuş yemleme alanına evlerinden getirdikleri ekmek kırıntılarını ve yemleri serpti.

Bu kapsamda uygulanacak çalışmalar içerisinde okullarda tasarım ve afiş yarışmaları düzenlenerek, dereceye giren eserler Akşehir Belediyesi tarafından billboard sergilenecek. Okullara atık pil ve mavi kapak kutuları konulacak ve mavi kapak ve pillerin belli yerlerde toplanması sağlanacak ve okullarda mavi kapak toplama, atık pil toplama yarışmaları düzenlenecek.

Proje kapsamında Akşehir Yıldırım İlkokulu’nda bir açılış töreni gerçekleştirilen törene Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, ilçe protokolü, bazı kamu kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.