Konya

Beyşehir'de hedef; 100 yeni girişimci

10:26 22 Ocak 2016
Beyşehir'de hedef; 100 yeni girişimci

Beyşehir Belediyesi, başlattığı yeni çalışma ile ilçeye 100 yeni girişimci daha kazandırmayı hedefliyor.

Belediye, ilçede KOSGEB destekli “uygulamalı girişimcilik” kurslarının yeniden başlaması için kolları sıvadı.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma sonrası hazırlanan kurs talep dosyası, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun tarafından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Beyşehir Müdürlüğü’ne teslim edildi. Müracaat dosyasını İŞKUR Beyşehir Hizmet Merkezi Şube Müdürü Gonca Çevik’e veren Özaltun, bu tür kurslarla Beyşehir’de yaşayan ve iş kurmak isteyen yeni girişimcilere imkan sağlanmasının önünü açmak istediklerini belirtti.

Özaltun, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yeni girişimcilerin ortaya çıkarılması için harekete geçtiklerini söyledi.

Beyşehir Belediyesi, KOSGEB ve İŞKUR işbirliği ile açılması talep edilen uygulamalı girişimcilik kurslarının ilçe genelinde de hayata geçirilmesi ile Beyşehir’in ekonomisine yeni girişimcileri kazandırmak istediklerini belirten Özaltun, şunları kaydetti:

“KOSGEB tarafından desteklenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine istihdama katkı adına Beyşehir Belediyesi olarak büyük önem veriyoruz. 70 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitimleri çerçevesinde Beyşehir’den her biri 25’er kursiyerden oluşacak 4 ayrı sınıf açılmasını talep ediyoruz. Eğitimler, kendi işini kurmayı düşünen ve ilk defa iş kuracak bölgemizdeki girişimcileri desteklemeye yönelik çok önemli bir adımdır. Kurslar açıldıktan sonra işini kuracak olanlar için KOSGEB tarafından 2016 yılı için 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da geri ödemeli destek olmak üzere, toplam 150 bin liraya kadar maddi destek öngörülüyor. Bu kurslardaki eğitimler 24 saati atölye çalışmasından oluşan, toplam 70 saat süren kurslar şeklinde olurken, genel katılıma açık ve ücretsiz olması da herkese büyük bir fırsat doğuruyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.