Konya

Beyşehir Gölü kıyıları buz tuttu

10:52 27 Ocak 2016
Beyşehir Gölü kıyıları buz tuttu

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava nedeniyle Beyşehir Gölü kıyıları buz tabakasıyla kaplandı.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünün bulunduğu Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gece eksi 15 dereceye kadar düşen sıcaklıklar göl kıyılarının buz tutmasına neden oldu.

Bazı balıkçılar, soğuk hava ve kıyılardaki buzlanma nedeniyle su ürünleri avı faaliyetlerine geçici ara verirken, bazıları da güneşin yüzünü gösterdiği öğlen saatlerinde teknelerinin motor gücünden istifade ederek buzları kırmaya çalışıyor.

Buzları kırarak açıklara doğru ilerlemeye çalışan balıkçılar, aşırı soğuklar nedeniyle zor günler yaşadıklarını dile getirdi.

Soğuklar nedeniyle kıyılardaki limanlarında buz tutan bazı tekneler de hareketsiz kaldı. Jandarma Asayiş Bot Komutanlığının konuşlu olduğu kıyıda bekleyen bir balıkçı teknesinin büyük bölümünün buz tabakasıyla kaplı olması dikkati çekti.

- "Buz tutan kıyılarda göl üzerinde yürümeyin" uyarısı

Beyşehir Göl Çevre Doğa Koruma Derneği Başkanı Sami Tan, göl kıyılarında buz tabakasının üzerine çıkılmaması uyarısında bulundu.

Bazı vatandaşların buz tutan kıyılarda göl üzerinde yürümeye çalıştığını duyduklarını belirten Tan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çok tehlikeli bir davranış. Gençleri bu konuda uyarıyoruz. Gençler, kıyı kesimlere büyük taşlar atmak suretiyle buzun kalınlığını ölçmeye çalışıyor. Buz kırılmıyorsa üzerinde yürümeyi deniyor. Acı bir olay yaşanmaması için gençleri ve ailelerimizi uyarıyoruz, Ayrıca, kıyılarda buzların üzerine atılan büyük taşlar da sahilde kirliliğe yol açıyor ve dolmasına neden oluyor. Lütfen bu davranışlardan kaçınalım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.