Konya

Konya’dan Suriye'ye yardım eli

12:00 27 Ocak 2016
Konya’dan Suriye'ye yardım eli

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi tarafından toplanan 3 tır yardım malzemesi, Suriye'ye gönderildi.

İHH Konya Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mevlana Kültür Merkezi otoparkında gerçekleştirilen uğurlama töreninde, Suriye'deki mağdurlar için 3 tır insani yardım malzemesi topladıklarını söyledi.
Suriye'de yaşanan olayların herkesin içini acıttığını, mazlum dul ve yetimlerin mutlaka elinden tutmak gerektiğini ifade eden Uysal, kan dökme politikasının büyük bir insanlık dramına dönüştüğü Suriye'ye yardımların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Şer odaklı güçlerin tüm girişimlerine rağmen Konya halkının mazlum ve yetim çocukların yanında olmaya devam ettiğini vurgulayan Uysal, "Bugün hayırseverlerin destekleriyle hazırladığımız 3 tırımızda toplam 78 ton un bulunuyor. Bu tırlarımız inşallah Suriye'deki İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Lojistik Merkezine ulaştırılacak. Fırınımızda ekmeğe dönüştürüldükten sonra da Suriye'nin iç hattında bulunan ve acil yardıma muhtaç olan bölgelerde dağıtılacak" dedi.

Yardım tırı, yapılan duanın ardından yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.