Konya

Konya SMMMO mesleki eğitim seminerleri devam ediyor

16:34 29 Ocak 2016
Konya SMMMO mesleki eğitim seminerleri devam ediyor

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından oda üyelerine ve stajyerlerine yönelik düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerine "SGK Mevzuatı ve İş Hayatındaki Son Değişiklikler" semineri ile devam edildi.

Oda Başkanı İsmail Turan, sosyal güvenlikle ilgili asgari ücretin bin 300 lira olmasının işverenleri mağdur ettiğini söyledi.

Bağ-Kur primindeki ve asgari ücretteki artışın işverenlere maliyet getirdiğini ifade eden Turan, "Bununla ilgili bizlere işverenlerden şikayet yansıyor. Bizlerde ilgili kurumlara bu şikayeti ilettik. Bugün yapacağımız seminerde bu artışlarla ilgili bilgi kirliliğini ortadan kaldırmaya yönelik olacak" dedi.

KDV iadelerinde, gelir vergisi ve vergi usul kanununda değişiklikler olacağını belirten Turan, "Dün Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nde (TÜRMOB) başkanlar kurulu toplantısındaydık. TÜRMOB ve oda başkanları ile birlikte maliye bakanlığıyla toplantı yaptık. Bizim ilk isteğimiz beyannamelerin birleştirilmesi. Bu isteğimizi maliye bakanımıza ilettik. Ayrıca gelir vergisi ve usul kanunlarında değişiklik yapılması gündeme getirildi" diye konuştu.

Program, Ankara SMMMO Başkanı Mehmet Okkalı'nın konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı'nın sunumu ile devam etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.