Konya

Seydişehir MÜSİAD'da IPARD II Destekleri anlatıldı

09:32 30 Ocak 2016
Seydişehir MÜSİAD'da IPARD II Destekleri anlatıldı

Seydişehir Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) organize ettiği Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD Uygulamaları değerlendirme toplantısı yapıldı.

MUSİAD toplantı salonunda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörleri Şeyda Tike Avcı, Özlem Çaylı, Mevlüt Demiryürek katılımcılara IPARD projesi kapsamındaki destekleri anlattı.

Kırsal kalkınma projelerinin yalnızca kırsal alanda yapılacağını belirten Çaylı, proje sunan işletme sahiplerine IPARD projesi kapsamında desteklerden yararlanacaklarını söyledi.

Çaylı, "TKDK, IPARD II Programıyla farklı sektörlerden yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 70 oranında hibe alabilecekler. Süt ve et besiciliğine, yumurta tavukçuluğuna, meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi, pazarlanması, arıcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünler, el sanatları ile kırsal turizm, makine parkları, yenilenebilir enerji sektörlerine yönelik yatırımlara destek verilmektedir" ifadelerini kullandı.

Seydişehir MUSİAD Başkanı Yasin Camcı, MÜSİAD olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektörünü önemsediklerini, müteşebbislerin, işletmelerin bu tür desteklerden faydalanması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.