Konya

Kadıköy'deki tecavüz ve gasp iddiası

14:52 01 Şubat 2016
Kadıköy'deki tecavüz ve gasp iddiası

CHP Konya İl Kadın Kolları üyesi bir grup, İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde bir genç kıza yönelik tecavüz ve gasp iddiasını protesto etti.

CHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Nazife Demirhan, Camlı Köşk'te yaptığı açıklamada, Türkiye'de son dönemlerde kadın cinayetleri, tecavüzler, tacizler ve hırsızlıkların sık sık gündeme geldiğini savundu.

Değer yargılarını yitiren bir toplum haline gelindiğini ileri süren Demirhan, "Son günlerde gündeme bomba gibi düşen ardı arkası kesilmeyen kadına uygulanan şiddetler, tecavüzler öncelikle kadınlarımızı derinden yaralamış ve kaygıların artmasına neden olmuştur. Kadına uygulanan her türlü vahşeti kınıyoruz" dedi.

Demirhan, toplumun eğitilerek halk arasında "ana, baba, kardeş" bilincinin oluşturulması gerektiğini, toplumda bu tür olayların kanıksandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Kadın cinayetleri, tecavüzler olağan hale geldi. Sadece 'acaba bugün hangi ananın, babanın ciğeri yanacak' diye bekler hale geldik. Her cinsten kişinin bir insan olduğunu anlatmalıyız. Toplum olarak, kadın olarak, biz bunların olmaması için çaba göstermeliyiz. Başımıza gelen bu felaketlerin acısını derinden yaşıyoruz. Biz kadınlar öfkeliyiz, isyanlardayız, bu şiddeti durdurmaya kararlıyız. Kadın cinayetlerine, şiddete, tacize ve tecavüze 'hayır' diyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.