Konya

Derebucaklı süt üreticilerinin ürünlerini "DSYB" satın alacak

10:14 11 Şubat 2016
Derebucaklı süt üreticilerinin ürünlerini "DSYB" satın alacak

Derebucak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) arasında süt alımına ilişkin anlaşma imzalandı.

Derebucak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde süt işleyen firmalar tarafından sütün talebi noktasında il genelinde daralma gözlendiği belirtilerek, bundan Derebucak ilçesindeki süt üreticilerinin de olumsuz yönde etkilendiği bildirildi.

Açıklamada, bunun neticesi olarak zaten düşük kapasiteli ve işleme merkezlerine uzakta faaliyet gösteren ilçedeki iki kooperatife ait süt toplama merkezleri tarafından toplanmakta olan çiğ sütlerin yeterli talebi görememesi üzerine yaşanılan mağduriyetin giderilmesine yönelik girişim başlatıldığı belirtildi.

Üreticilerin piyasanın çok daha altında fiyatlardan satış durumunda kalıp zarar görmemesi için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından harekete geçildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçe Müdürlüğümüzün ve Konya DSYB yönetim kurulu üyesi Ahmet Akiz, Teknik İşler Şube Müdürü Murat Ateş'in girişimleri neticesinde kooperatiflerimiz ve birlik arasında süt alımına ilişkin anlaşma sağlanmıştır. Böylelikle ilçemiz üreticilerinin mağduriyetinin önüne geçilmiştir. Konya DSYB'ne üreticilerimizin mağduriyet yaşamaması anlamında göstermiş oldukları hassasiyet ve yardımlarından dolayı tüm üreticilerimiz adına teşekkürlerimizi sunar, yapılan anlaşmanın hayırlı olmasını dileriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.