Konya

Yazarı Hikmet Anıl Öztekin Beyşehir'de

10:41 11 Şubat 2016
Yazarı Hikmet Anıl Öztekin Beyşehir'de

Türkiye’de kitapları son iki yılda çok okunan yazarlar arasında bulunan yazar Hikmet Anıl Öztekin, kitaplarına olan ilgi için “sadece nasip” dedi.

Beyşehir Belediyesinin davetlisi olarak geldiği Beyşehir'de, Selçuk Üniversitesine bağlı Beyşehir İşletme Fakültesinin salonunda öğrencilerle sohbet programına katılan yazar Hikmet Anıl Öztekin öğrencilerin sorularını cevapladı.

2014 yılında yayınlanan, "Elif Gibi Sevmek" kitabıyla adından çokça söz ettiren yazar Hikmet Anıl Öztekin, yaptığı açıklamada, dünyada sahip olunan her şeyin bir emanet olduğunu belirterek, “Bunların hepsinin ayrı bir sorumluluğu var. Ben o kitapta yanlış yazmışsam, Türkiye’nin en çok okunan yazarıysam demek ki Türkiye’nin en çok insanına yanlışı anlatan yazarı olmuş olurum. Hepsinin sorumluluğu var, hepsi imtihan. Çok böyle makam ve sıfat gibi görmemek lazım diye düşünüyorum" dedi.

"Bazı kişilere böyle görev verilir, o oralara gider hakkını verirse devam eder. Veremezse düşer. Biz de bir emaneti aldık, onu devam ettiriyoruz. Ne zamana kadar gider bilmiyorum, belki bundan sonra kitabımızı kimse okumayacak. Yani kitap yazarı falan olma değil de dertleşmek, dert adamı olmak, gönül adamı olmak, insana bir şeyler anlatabilmek benim için daha keyifli" diyen Öztekin, yazdığı kitaplarda topluma vermek istediği mesajlarla ilgili olarak da, "Bize sevmeyi unutturdular, en sonunda da Allah'ı sevmeyi unutturdular” dedi.

Öztekin yaptığı işi ise, "Yanlış şeyler öğrendik biz, yanlış şeyler öğrettiler ve artık doğru şeyler öğrenmenin vakti geldi. Birilerine doğru şeyler anlatmanın vakti geldi. Bunları anlatmaya çalışıyorum aklımın yettiğince” diyerek açıkladı.

Son olarak "Eyvallah" kitabının ardından yeni bir kitap yazıp yazılmayacağı yönündeki soruya yazar Öztekin, "Eyvallah devam edecek. Ben de çok sevdim Eyvallah'ı. Eyvallah başka oldu. Çok iyi dertleştik. Çok iyi muhabbet ettik. Hep birlikte ağladık Eyvallah’ta. Eyvallah devam edecek, 'Eyvallah 2' olacak. Çok büyük bir heyecanla ben de bekliyorum okumayı" diye cevapladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.