Konya

AK Parti İl Gençlik Kollarından "Sınırsız Kardeşlik" proğramı

11:24 11 Şubat 2016
AK Parti İl Gençlik Kollarından "Sınırsız Kardeşlik" proğramı

AK Parti Konya İl Gençlik Kollarının, düzenlediği "Sınırsız Kardeşlik" adlı programda Konya'da üniversite eğitimi gören 10 farklı ülkeden gelen 30 öğrenci buluştu.

Sille Kültür Evinde düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, ümmet bilinci, kardeşlik ve dayanışmanın önemini anlatarak, bu anlamlı projeye katılan tüm öğrencilere ve projeyi yürüten dış ilişkiler birimi çalışanlarına teşekkür etti.

Çelik ayrıca, "Konya, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışmanın yanı sıra ümmet bilincinin en yüksek olduğu illerden biri. Konya'nın yansıması da Türkiye'dir. Hangi din ve ırktan olursa olsun ülkemiz ve milletimiz, tüm misafirlerini bağrına basar ve saygı duyar. Sizler de ülkelerinizden çok uzaklarda eğitim için ülkemizdesiniz. Hepinizin gönlümüzdeki değerleri ayrıdır. Bizim kardeşliğimiz ezelidir ve ebedi olacaktır. Bu ümmet bilinci ile hareket ettikçe kimse İslam ümmetinin ilerlemesine engel olamaz. Yeter ki bizler bu bilincimizi koruyalım" dedi.

İl Gençlik Kolları Dış İlişkiler Birim Başkanlığı tarafından yürütülen ve "Sınırsız Kardeşlik" (Unlimited Brotherhood) adı verilen projede, Türkiye'ye eğitim için gelen yabancı uyruklu öğrenciler arasında kaynaşma, dayanışma ve ümmet bilincinin arttırılması hedeflendi.

15 günde bir yabancı öğrencilerle bir araya gelen AK Parti Konya Gençlik Kolları Dış ilişkiler biriminin hazırladığı programa Filistin, Bangladeş, Afganistan, Pakistan, Somali ve Sudan'dan gelen öğrencilerin de yer aldığı 10 farklı ülkeden 30 yabancı öğrenci katıldı.

Toplantıda Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın ile İl Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanı Sadettin Tat da hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.