Konya

Üniversiteler Birliği Staj ve Eğitim Konsorsiyumu

12:22 11 Şubat 2016
Üniversiteler Birliği Staj ve Eğitim Konsorsiyumu

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi, Üniversiteler Birliği Staj ve Eğitim Konsorsiyumu, üniversite öğrenci ve personeline Avrupa'daki üniversite ve işletmelerde staj olanağı sunacak.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Novotel'de düzenlenen programda, konsorsiyumla 100 civarında üniversite öğrenci ve personeline AB üniversite ve işletmelerinde staj imkanı sağlanacağını söyledi.

Projenin teorikle pratiğin birleştirilmesinde son derece önemli olduğunu belirten Kutlu, yurt dışındaki kurumlarda gerçekleştirilecek stajların 2 ila 3 ay süreceğini ifade etti.

Son yıllarda Avrupa Komisyonu'nun Erasmus programı çerçevesinde ülke genelinde uygulanan staj konsorsiyum faaliyetlerinin, ilk kez KOP Bölgesi'nde gerçekleştirileceğinin altını çizen Kutlu, şunları kaydetti:

"Staj kapsamında yurt dışına giden öğrenci ve personel, yabancı dil açısından da yeterlilik kazanacak. Kariyerlerinin önemli aşamasında böyle bir imkanı elde etmiş olmaları tek başına önemlidir diye düşünüyoruz. Konsorsiyumun önümüzdeki 3 yıllık dönemde akreditesi yapıldı. Bu akreditasyonla yapılan ve yapılacak çalışmalar AB nezdinde tanınacak. Bu çalışma, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında ayrıca önemli bir yere sahiptir. Bu çalışmayla, katılımcıların mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, iş gücü pazarında istihdam edilmeleri, AB değerlerine ve yabancı kültürlerle farkındalıkların artırmaları hedefleniyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.