Konya

Ribat'ın Sudan'da eğitim seminerleri

13:23 11 Şubat 2016
Ribat'ın Sudan'da eğitim seminerleri

Merkezi Konya'da bulunan Ribat Vakfı, Sudan'da yürüttüğü eğitim faaliyetlerine, gençlere dönük eğitim seminerlerini de ekledi.

Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt dışı insani yardım çalışmalarını yürüten Ribat İnsani Yardım Derneği, Sudan'da gençleri hayata hazırlamak için eğitim programları düzenliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, Sudan'da sadece insani yardım olarak karın tokluğunu görmediklerini belirterek şunları söyledi:

"Kalp ve kafa tokluğunun da önemli olduğunu düşündüğümüz için insanlarımızın karınlarını doyurma ile hizmetlerimizi sınırlamadık ve eğitim faaliyetleri de yürütüyoruz. Sudan'da genç nüfusun çok olmasından ötürü gençlerin vakitlerine değer katabilmek, ümmet bilincini oluşturabilmek için 'Gençlik Eğitim Çalışmalarını başlattık. Gençler ne yazık ki Sudan'da çok az eğitim faaliyetine tabi oluyorlar. Biz de bu çerçevede farklı bir faaliyet icra etme kararı aldık. Bunun ilk adımı olarak da ‘Küçük Üretken Projeler Eğitim Semineri’ adlı seminerimizi aşevimizde gerçekleştiriyoruz."

Sudan'da birçok meslek ile ilgili olarak insan yetiştirilmesinde önemli görevler üstlenebileceklerini belirten Duman, Ribat'ın halen Sudan'da, Külliyelerinde eğitim programlarını sürdürürken, 50'ye yakın farklı okulda da öğrencilere yemek ulaştırdıklarını aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.