Konya

KTO ocak ayı Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’ni yayınladı

17:03 11 Şubat 2016
KTO ocak ayı Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’ni yayınladı

Konya Ticaret Odası (KTO), 2016 yılı ocak ayı "Konya Ekonomik Göstergeleri" bültenini yayımladı.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, perakende endeksi güveninin ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre artış kaydettiğini söyledi.

Konya perakendesinin ocak ayında Türkiye genelinden iyi performans gösterdiğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"Konya'da perakende sektöründe ocak ayında en iyi performansı akaryakıt istasyonu, eczane, parfümeri, nalbur, zücaciye, kırtasiye sektörleri sergiledi. Bakkal, market ve büyük mağazalar, elektrikli ev aletleri, radyo ve televizyonlar ile mobilya, aydınlatma ekipmanı ve ev içi kullanım ürünleri sektörleri perakende güveninde düşüş yaşanan sektörler oldu. AB ülkeleri ve Türkiye’nin perakende güveni değerlerine bakıldığında Almanya'nın ocak ayında geçen yıla göre en fazla artış yaşanan ülke olduğu görüldü. Almanya'yı Finlandiya, İsveç ve Türkiye takip etti. Türkiye, geçen yıla göre perakende güveni değişiminde AB-28 ve Euro Bölgesine kıyasla daha iyi performans sergiledi."

Öztürk ayrıca, Konya Hizmetler Sektörü Güven Endeksi'ni de değerlendirerek, "Endeks geçen aya göre 12,1 puan ve geçen yıla göre 12,7 puan düşerek - 6,3 puan değerini aldı. Türkiye genelini temsil eden Hizmetler Sektörü Güven Endeksi ise Ocak 2016'da geçen aya göre 1,9 puan, geçen yıla göre de 7,2 puan düşerek -12,4 puan değerini aldı. Konya İnşaat Sektörü Güven Endeksi, Ocak 2016'da geçen aya göre yükselirken, geçen yılın aynı dönemine göre düştü. Endeksin denge değeri, geçen yılın aynı dönemine göre 9 puan düşerken, geçen aya göre 4,7 puan yükseldi ve -25,3 puan değerini aldı" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.