Konya

Spor Toto Basketbol Ligi

20:41 14 Şubat 2016
Spor Toto Basketbol Ligi

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 18. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Torku Konyaspor'u 72-68 yendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk 3 dakikasını Fenerbahçe 7-4 önde geçti. Torku Konyaspor'da Bremer ve Jefferson'un sayılarına, Datome ve Ali Muhammed ile karşılık veren Fenerbahçe 7. dakikayı 13-10 önde tamamladı. Rakibine sert savunma uygulayan, Bogdanovic ve Ali Muhammed ile dış sayı isabeti yakalayan Fenerbahçe, ilk periyodu 24-17 önde bitirdi.

İkinci periyoda iyi başlayan ve uyguladığı sert savunmayla rakibine boyalı alanda sayı imkanı tanımayan Torku Konyaspor, Bremer, Plisnic ve Tucker ile sayılar buldu. Ev sahibi ekip, mücadelenin 12. dakikasında farkı 4 sayıya (23-27) indirdi. Fenerbahçe'de Vesely, Kalinic ve Bogdanovic'in sayılarına Williams ve Jefferson ile karşılık veren Torku Konyaspor, periyodun bitimine 3 dakika 43 saniye kala beraberliği yakaladı: 32-32. Rakibine uyguladığı sert savunmanın yanı sıra hücumda da üretkenliğini sürdüren Torku Konyaspor, soyunma odasına 43-36 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Datome'nin üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe'ye, Tucker ve Bremer ile cevap veren Torku Konyaspor, farkın kapanmasına izin vermedi. Mücadelenin 25. dakikası 49-42 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Pota altında rakibine sert savunma uygulayarak Datome, Bogdanovic ve Barış Hersek'in sayılarıyla 10-0'lık seri yakalayan Fenerbahçe, periyodun bitimine 2 dakika kala 3 sayı (54-51) öne geçti. Kalan bölümde rakibine sayı şansı tanımayan Torku Konyaspor, Bremer ve Plisnic ile bulduğu sayılarla üçüncü periyodu 57-54 önde tamamladı.

Final periyoduna iyi başlayan Torku Konyaspor, Tucker, Plisnic ve Jefferson ile bulduğu sayılarla 33. dakikada farkı 9 sayıya kadar (64-55) çıkardı. Mola dönüşü Ali Muhammed ve Vesely ile farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe'ye, Torku Konyaspor, Bremer ile karşılık verdi. Torku Konyaspor top kayıplarını iyi değerlendiren, Datome, Udoh ve Ali Muhammed ile hücumda etkinliğini artıran Fenerbahçe maçı 72-68 kazandı.

Karşılaşmanın en skorer ismi Torku Konyaspor formasıyla 24 sayı üreten Bremer olurken Jefferson ve Tucker onar sayı attı. Fenerbahçe'de ise Bogdanovic 20, Datome 15 ve Kalinic 13 sayıyla oynadı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.