Konya

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu:

15:57 09 Mart 2016
Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Serdaroğlu:

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler yapılıyor. Alınacak maddeleri daraltıyorlar. Şimdiki kıdem tazminatıyla ilgili bir çok başlıkta, kıdem tazminatı alınabilirken, fon üzerinden hiç bir şekilde kıdem tazminatı alma şansı yok" dedi.

Nakliyat İş Sendikası Konya Şubesi önünde toplanan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ve Nakliyat İş Sendikası üyeleri, Renault fabrikasında yaşanan gelişmeleri, "kıdem tazminatı" ile "kiralık işçilik" konusunu protesto etti. Gruptakiler, toplu halde, "Yaşasın sınıf dayanışması", "Kıdem, hakkımız; gasp edilemez", "işçilerin birliği sermayeyi yenecek" şeklinde sloganlar atarak, Kayalı Park'a kadar yürüdü.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, hükümetin çıkaracağı yeni yasa ile işçilerin kazanılmış haklarını ellerinden almaya çalışıldığını iddia ederek, "Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler yapılıyor. Alınacak maddeleri daraltıyorlar. Şimdiki kıdem tazminatıyla ilgili bir çok başlıkta, kıdem tazminatı alınabilirken, fon üzerinden hiç bir şekilde kıdem tazminatı alma şansı yok. Yeni düzenlemelerin ne getireceğini bilmiyoruz. Mart ayında çıkartılacağı söyleniyor. Eski taslağa göre eğer çıkartılırsa işçiler fabrikalarda güvencesiz bir şekilde çalışmaya mahkum edilecek" diye konuştu.

Serdaroğlu, kıdem tazminatıyla ilgili yasa tasarısının mart ayında Meclis'e getirmek için çalışmaların devam ettiğini aktararak, şunları kaydetti:

"İşçilerin çalışma hayatındaki yıpranma, iş güvencesi, işsizlik zamanlarında geçinmesine yardımcı olan kıdem tazminatı gasp edilmekle karşı karşıya. Fon uygulamasının büyük bir aldatmacadan ibaret olduğu, hak gasplarını beraberinde getirdiği ortada. Mevcut koşullarda bile emekli olmak zorken işçilerin kıdem tazminatlarının fonda biriktirilecek olması büyük bir aldatmacadır."

Sendikalarına üye 10 işçinin işten çıkarılması konusuna da değinen Serdaroğlu, Renault'ta işçilerinin iradesine saygı gösterilmediğini ileri sürdü.

Yapılan açıklamanın ardından grup, olaysız bir biçimde dağıldı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.