Konya

Şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

13:43 19 Mart 2016
Şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

Karapınar Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte şehit yakınları ve gazilerle yemekte buluştu.

Karapınar Belediyesi tarafından düzenlenen proğramda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Yaka, "zaferin 101. yılında, Çanakkale’de yatan binlerce şehitlerimizi, vatanın bir karış toprağı uğruna canlarını feda eden terör şehitlerimizi gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

"Bugün yaşıyorsak onların fedakarlığı ve vatan aşkındandır" diyen Yaka şunları kaydetti:

"250 bin vatan evladının şehit olduğu Çanakkale bir kahramanlık destanı olarak yazılmıştır. Çanakkale de sergilenen birlik beraberlik ve dayanışma, vatan aşkı, ezan ve bayrak ülküsü bu destanı tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale geçilmez dedirten vatan sevgimizi geleceğe de aynı şuurla taşıyacağız. Milli Mücadelen günümüze kadar çeşitli tehlikelere karşı canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünün korunması için gönlümüzde her zaman var olacaklardır. Kendilerini bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum”

Düzenlenen programda, başkan Yaka'nın yanısıra, İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Albay Oğuz Osman Cantürk ile şehit ve gazi yakınları katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.