Konya

Dünya Tüberküloz Günü

10:27 24 Mart 2016
Dünya Tüberküloz Günü

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, tüberküloz dahil birçok hastalığın teşhisinde kullanılan dijital radyografi cihazlarından son iki yıl içinde bin adet alındığını bildirdi.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüberküloz tanısında radyoloji sistemlerinin önem taşıdığını söyledi.

Röntgen görüntüleme sisteminin radyolojide kullanılan en eski tanı yöntemi olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "tüberküloz dahil birçok hastalığın teşhisinde önemli rol oynayan dijital radyografi cihazlarından son iki yıl içinde bin adet alındığını" belirtti.

Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Ayrıca bu hastalığın ileri teşhisinde kullanılan tomografi cihazlarından da alım yapılmıştır. Yüksek teknolojiye sahip bu cihazlar sayesinde Edirne'den Hakkari'ye, Hatay'dan Sinop'a kadar ülkemizin dört bir tarafındaki kamu hastanelerimiz büyük oranda dijital radyografi sistemine geçmişlerdir. Dijital radyoloji sayesinde kasete film konulması ve filmin banyo edilmesi ortadan kalkmış olup röntgen görüntüsü doğrudan x-ışınları uygulamasını takiben birkaç saniyede radyolojik görüntü tetkiki isteyen hekimin bilgisayarında görünmektedir. Bu sistemde görüntü kalitesi en üst seviyede olmasının yanı sıra maliyet de önemli oranda düşmüştür."

Hatipoğlu, dijital radyolojide alınan radyasyon miktarının da eski sistemlere göre çok daha az olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.