Konya

Öğrencilerden güvenlik güçlerine koreografili destek

11:11 02 Nisan 2016
Öğrencilerden güvenlik güçlerine koreografili destek

Konya'daki özel bir okulun öğrencileri, terör olaylarına tepki göstermek ve güvenlik güçlerine destek olmak amacıyla koreografi hazırladı.

Okulun bahçesinde vücutları ile "Şehitler Ölmez" yazan öğrenciler, "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Bir ölür, bin doğarız" sloganları attı.

Özel Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Kabalak, Türkiye'nin son günlerde büyük bir sınavdan geçtiğini söyledi.

Bu zor günlerin bir an önce son bulması temennisinde bulunan Kabalak, "Bu zor günlerin inşallah üstesinden geleceğiz. Bugünkü yapılan çalışmada da gençlerin ne kadar istekli olduklarını ve onlara güvenilebileceğini herkes gördü" dedi.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Ramazan Umut Candan da çalışmayı öğrencilerden gelen istek üzerine yaptıklarını dile getirdi.

Öğretmenlerle istişare ederek bu çalışması yapmaya karar verdiklerini anlatan Candan, "Okul yönetimi ve öğrenciler olarak bu konularda hassas ve duyarlı olduğumuzu göstermek istedik. Koreografi çalışmamızı 600 öğrenci ile yaptık. Hepsi canı gönülden iştirak etti" ifadelerini kullandı.

Okulun 11. sınıf öğrencisi Seyyit Enes Türközü de "Bu çalışmayı yaparken tüylerim diken diken oldu. Asker ve polisimizin Allah yardımcısı olsun. Buradan destek olabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.