Konya

NEÜ'de "Yeni Türkiye Yolunda Erbakan'ı Anlamak" konferansı

12:04 06 Nisan 2016
NEÜ'de "Yeni Türkiye Yolunda Erbakan'ı Anlamak" konferansı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Akademik Kültür Topluluğu tarafından "Yeni Türkiye Yolunda Erbakan'ı Anlamak" konferansı düzenlendi.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi konferans salonundaki programda, İslam birliğinin önemine dikkat çekti.

NATO'nun, soğuk savaş döneminde, Sovyetler tehdidine karşı batı dünyasını koruma altına almak için kurulduğunu belirten Erbakan, "Müslüman ülkeleri başta İsrail olmak üzere bütün zalimlerin zulmünden korumak, dış tehdit ve tehlikelere karşı korumak için ortak bir savunma paktının yani İslam ülkeleri NATO'sunun Türkiye'nin öncülüğünde kurulması şarttır." diye konuştu.

Erbakan, Türkiye'nin öncülüğünde gümrük birliği anlaşmasının imzalanması gerektiğini belirterek, Müslüman ülkeler arasında kotaların, engellerin, gümrüklerin kaldırılmasının zorunlu olduğunu ve ancak bu şekilde 2023'te hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracata ulaşabileceğini ifade etti.

Mevcut dünya düzeninin adaletsizlik ve haksızlık üzerine kurulduğunu öne süren Erbakan, şöyle devam etti:

"Bu düzeni kuran zihniyetin temelinde sapkın, ırki bir üstünlük inancı yatmaktadır. Bu düzenin değiştirilmesinin yolu İslam birliğinin kurulmasıdır. İslam birliğini kuracak yegane güç sadece Türkiye Cumhuriyetinde var."

Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Konferansa, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Buluş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve misafirler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.